A világ legrosszabb rendezője meg fogja menteni a világot

Tommy Wiseau legendásan titokzatos és érdekes figura, aki annak idején önerőből finanszírozta saját filmjét: ő írta, rendezte és még játszott is benne úgy, hogy semmilyen előzetes filmes tapasztalattal nem rendelkezett.

A filmet elnézve pedig mintha nem is látott volna soha egyetlen mozgóképes alkotást sem: a kérdéses, 2003-ban elkészült The Room ugyanis azóta igazi, kultikus sikernek örvend, mint az egyik valaha készült legrosszabb film.

A híres-neves rendező nemrég alkotótársával, Greg Sesteroval járt a film egyik vetítésén, ahol beszélgettek is egy kicsit a közönséggel – és ami a lényeg: levetítették a hamarosan készülő, és szeptemberi bemutatóval tervezett új filmjük ízelítőjét, amely a Big Shark címet viseli.

A film története szerint három tűzoltó – akik egyébként jó barátok – megpróbálják megmenteni a világot. A címből kiindulva nyilván egy hatalmas cápától.

Hogy ez a történetalap mennyire eredeti, illetve hogy a rendező vajon kinek a pénzéből, mekkora költségvetéssel és egyáltalán miért hozza majd össze a filmet, még nem teljesen tiszta: a The Room rajongói viszont lélegzet-visszafojtva várják majd a végeredményt.

Íme az elég rossz minőségben kiszivárgott teaser: