Akkor most lesz Aliens sorozat vagy nem?!

Amennyire zseniális filmeket kaptak a ’80-as években az idegenek, annyira nem tud velük mit kezdeni 2000 óta Hollywood. Igaz ez a Predator csúcsragadozó idegenjeire és a Nyolcadik utas a halál savasvérű lényeire egyaránt. Míg előbbi a következő pár évben sokadjára is nekifut, hogy végre egy jó filmben vadásszon egy jót az emberekre, addig Ellen Ripley ádáz ellenségei körül elég nagy a zűrzavar.

Ridley Scott megpróbálkozott anno az egész franchise-nak egyfajta előzményt írni, de a Prometheus elég csúfosan megbukott, és a kvázi folytatásnak szánt Alien: Covenant sem javított sokat a helyzetén.

Az utóbbi időben felröppentek olyan hírek, hogy az egész sorozatot újragondolják, és elfelejtve a harmadik és negyedik részeket, inkább a második epizód után folytatnák a történetet. Ebben állítólag Sigourney Weaver is visszatérhetne karrierje talán legismertebb szerepéhez.

Illetve egy ideje arról is lehet hallani, hogy a Disney miután felvásárolta a Foxot, akár egy TV-sorozat formájában is tovább egyengetni az idegenek sorsát. Ezzel kapcsolatban korábban a Fargo és a Légió sorozatok atyja, Noah Hawley neve is felmerült. A forgatókönyvírót nemrégiben egy interjú során arról faggatták, hogy mi a helyzet ezzel a projekttel. Ám ő elég kitérő választ adott. Elmondása szerint néhány éve voltak megbeszélések közte és a Disney képviselői közt egy esetleges Aliens-sorozat kapcsán, ám az utóbbi időben ő maga nem részese semmi ilyesminek. De persze ez nem zárja ki, hogy a Disney a háttérben dolgozik a projekten.

Vagyis Noah Hawley válaszából pontosan annyi derült ki, amit eddig is tudtunk: a Disneynél felmerült egy Aliens-sorozat ötlete, de ennyi. Hogy valaha is lesz-e belőle valami vagy az ötlet végül eltűnik a süllyesztőben, azt nem lehet tudni.