Akkora westernnel jön Kevin Costner, hogy nem is egyszerre mutatják be, itt beharangozó előzetese

Kevin Costner kétrészes western eposza, a Horizon: An American Saga - Chapter 1 című filmje jövő nyáron kerül a mozikba!

Ez lesz Costner negyedik rendezése a 2003-as Fegyvertársak, az 1997-es A jövő hírnöke és az 1990-es Oscar-díjas Farkasokkal táncoló után.

Az 1. fejezet 2024. június 28-án, a 2. fejezet pedig 2024. augusztus 16-án debütál a szélesvásznon - közölte a Warner Bros. és a New Line.

Az első film a Mission: Impossible: Leszámolás - Második rész után, míg a folytatás premierje egy héttel a Lionsgate, Cate Blanchett nevével fémjelzett, és Magyarországon forgatott, Borderlands adaptációját követően kerül bemutatásra.

Costner nagy tervekkel kecsegtetett a Horizonttal kapcsolatban, amelyet eredetileg négy különböző filmként tervezett, és háromhavonta jelentetett volna meg.

"Ezek mind különböző filmek, amelyek mind kapcsolódnak egymáshoz, így a történetek sagait láthatjuk" - mondta tavaly a Variety-nek. Nem világos, hogy Costner még mindig azt tervezi-e, hogy a Horizontot négyrészes sagává bővíti-e.

A rendezés mellett Costner a film főszereplője is. Partnerei pedig többek közt Sienna Miller, Sam Worthington és Luke Wilson lesznek. A történet 15 évet ölel fel Amerika nyugati határvidékének benépesítéséből, és a telepesekre és a földet először elfoglaló őslakos csoportokra összpontosít.

"Ez egy gyönyörű történet; ez egy nehéz történet" - mondta korábban Costner - "Olyan nőkről szól, akik megpróbálnak boldogulni egy olyan világban, amely lehetetlenül kemény volt. Gyakran hurcolták őket ezekre a helyekre, mert a férfiak oda akartak menni; a nők követték a férfiakat. Nem kérték, hogy ezeken a területeken legyenek, amelyek bizonytalanok és veszélyesek voltak. Az élet nem volt könnyű és az emberek nagyon sebezhetőek voltak."

Costner az utóbbi években a Paramount Network Yellowstone című sikersorozatának vezető sztárja, amely az egyik legjobban fizetett epizódszereplővé tette őt. A sorozattal kapcsolatos jövője azonban továbbra is bizonytalan a Yellowstone producereivel való összetűzés közepette.

A producerek azt állították, hogy Costner egyre kevesebb napra állt rendelkezésre, mivel figyelmét és idejét a Horizont forgatására összpontosította. Costner azonban ennek az ellenkezőjét állította, és azt mondta, hogy a Yellowstone 5. évadának kedvéért módosította saját projektjének forgatási ütemtervét...

dráma | western

Új-Mexikó 1861-ben: Az amerikai polgárháború a küszöbön áll, amelynek előszele megrázza Észak-Amerika déli részét. Fehér úttörők foglalják el az apacsok területeit, akik... több»