Akkorát ment a Super Mario Bros.: A film, amire idén még nem volt példa

A Super Mario Bros.: A film 377 millió dolláros globális jegyeladással toronymagasan vezeti a kasszasikerlistákat, és ezzel átvette az év legnagyobb világbemutatójának címét A Hangya és a Darázs: Kvantumániatól(225,3 millió dollár).

Aaron Horvath és Michael Jelenic rendezésében a történet a bajszos vízvezeték-szerelőt és barátait követi, akik arra készülnek, hogy megállítsák a mindenható Koopa királyt a világuralomtól.

Az animációs film - az Illumination, a Nintendo és a Universal együttműködése - megdöntötte az amúgy is magas várakozásokat, nemzetközi szinten 173 millió dollárt, az amerikai jegypénztáraknál pedig 204 millió dollárt hozott az első öt napban.

A film 70 tengerentúli területen nyitott, köztük Mexikóban (27,4 millió dollár), Nagy-Britanniában és Írországban (19,6 millió dollár), Németországban (14 millió dollár), Kínában (12 millió dollár), Franciaországban (10,4 millió dollár), Spanyolországban (8,6 millió dollár) és Ausztráliában (8,3 millió dollár).

Ezekkel a jegyeladásokkal a Mario több tengerentúli rekordot is elért, köztük az év legjobb nemzetközi bemutatkozását (megelőzve ezzel A Hangya és a Darázs: Quantumánia című filmet 117,1 millió dollárral) és minden idők második legnagyobb animációs nyitását (a Jégvarázs 2 mögött 228,2 millió dollárral). Emellett 11 piacon a legnagyobb animációs nyitást érte el, és 42 piacon a legjobb startot produkálta egy videojáték-adaptáció.

"Ez egy fenomenális szám minden tekintetben" - mondta Veronika Kwan Vandenberg, a Universal Pictures International forgalmazásért felelős elnöke - "A film hihetetlen IP-n alapul, amelyet a különböző generációk - fiatalok és idősebbek - egyaránt szeretnek. Ez nagyszerű hír az iparág számára."

A népszerű videojáték adaptációnak a nosztalgián kívül jót tett a pozitív szájpropaganda, a prémium moziformátumok és a családi közönséget célzó filmek hónapok óta tartó hiánya.

A Mario különösen az Imaxban teljesített, a tengerentúlon 5 millió dollárt, világszerte pedig 21,6 millió dollárt hozott. Ezek a jegyeladások a cég eddigi legmagasabb animációs debütálását jelentik 22 piacon, köztük Írországban és az Egyesült Királyságban, Németországban, Svédországban és Hollandiában.

"Az llumination és az Universal kiváló munkát végzett az új franchise bevezetésével, és továbbfejlesztette a globális jegypénztáraknál tapasztalható nagyszerű lendületet, miközben a nyári blockbuster-szezon ígéretesnek ígérkezik" - mondta Rich Gelfond, az Imax vezérigazgatója.

Az animációs film főszereplőinek hangját kölcsönzik: Chris Pratt, mint Mario, Charlie Day, mint Luigi, Anya Taylor-Joy, mint Peach hercegnő és Jack Black, mint Bowser. 

akció | animáció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime (2023.11.05.)

Mario csupán egy egyszerű vízvezetékszerelő, aki rövidesen egy föld alatti hálózat mélyén találja magát, ugyanis meg kell mentenie az elrabolt hercegnőt. A bajban persze nincs... több»