Alan Rickman már hat éve nincs köztünk, a néhai színész naplófeljegyzései viszont napjainkban kezdtek napvilágot látni.

Október 18-án jelenik meg A Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman című kötet, amelyben Rickman metsző őszinteséggel ír pályatársairól, így többek között Maggie Smith-ről is, akivel a Harry Potter filmeken dolgozott együtt.

A Guardian a napokban közölt részleteket a feljegyzésekből, amelyekben Rickman “dicsőített statisztának” nevezte Smith-t: “Létrejöhetne egy új ügynökség, amelynek a neve Glorified Extras (dicsőített statiszták). Ebben benne lenne Maggie Smith, Michael Gambon, Robert Hardy, Miranda Richardson, Robbie Coltrane, Frances de la Tour, a gyerekekről nem is beszélve” - jegyzi meg Rickman humorosan.

Rickman Perselus Pitont alakította a franchise-ban, ám 2002-ben szeretett volna kiszállni a szériából. A színész persze nem kímélte fiatalabb pályatársait sem:

“Ezeknek a srácoknak rendezésre van szükségük. Nem tudják a szövegüket, Emma Watson beszédmódja pedig néha olyan, mintha Albánia lenne.”

“Folyosó Dan Radcliffe-fel. Ő most annyira koncentrált. Komoly és koncentrált - de mégis szórakoztató. Még mindig nem hiszem, hogy igazán színész lenne, de kétségtelenül rendezni/producerként fog érvényesülni” - írta Rickman Daniel Radcliffe-ről.