Alien: Erre a remek hírre már régóta várnak a rajongók

Több hónapos hallgatás után végre jó hírek láttak napvilágot az Alien-sorozatról. 

Az eredetileg 2020-ra bejelentett Alien-sorozat végre nagy lépést tett előre. Az FX csatorna elnöke, John Landgraf egy panelbeszélgetésen megerősítette, hogy a forgatásoknak még idén el kell kezdődniük. Ezzel végérvényesen eldőlt, hogy a rejtélyes projekt valósággá válik.

A sorozat élén a Fargo alkotója, Noah Hawley áll, aki jelenleg a Fargo ötödik évadának forgatásán dolgozik, de az Alien című sorozatot is ő készíti. "Úgy tudom, hogy a hétvégén találkozik a díszlettervezővel, hogy a Fargo-szezon után elkezdjék a forgatást" - mondta John Landgraf.

Bár a cselekményről kevés információ kering, a csatorna elnöke már megerősítette, hogy a Sigourney Weaver által alakított Ripley karaktere nem fog feltűnni a sorozatban. Egy dolog biztos: a történet az eredeti film eseményei előtt fog játszódni a Földön.

Ridley Scott producerként veszi ki a részét a 8-10 órásra tervezett sorozat munkálataiból. Ezzel a párhuzamosan egy másik projekt is fejlesztés alatt áll: egy egészestés film, amelyet a saga többi részétől független lesz, és amelyet Fede Alvarez (Gonosz halott, Vaksötét) rendez.