Éveket kellett várniuk a rajongóknak arra, hogy végre láthassák Az Igazság Ligája rendezői változatát. Zack Snyder kétségtelenül nem okozott csalódást, egy friss interjúban azonban elárulta, hogy nem sok híja volt annak, hogy ismét otthagyja a projektet. Ezen a ponton szeretnénk jelezni, hogy alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmaz.

Történetesen Az Igazság Ligája utolsó jelenetéről van szó, amikor a Marsbéli Vadász meglátogatja otthonában Bruce Wayne-t. Snyder az Esquire magazinnak adott interjújában beszélt arról, hogy a saját elképzelései szerint valójában egy Zöld Lámpás tűnt volna fel a jelenetben, történetesen John Stewartról van szó, aki a DC 1971-ben debütált első afroamerikai szuperhőse.

A rendező bevallotta, hogy a stúdió tiltása ellenére rögzített néhány jelnetet saját otthonának kertjében. Azt ugyan Snyder nem árulta el, hogy valójában melyik színész is szerepelt volna a jelenetben, azt viszont már nem titkolta, hogy emiatt egy kisebb összetűzésbe került a vezetőséggel.

“Jelezték, hogy azt a jelenetet egyszerűen ki kell vágni, mire én azt válaszoltam, ha ezt megteszik, akkor távozom. Végül ezt túlzásnak éreztem, nem lett volna igazságos a rajongókkal szemben, hogy amiatt ne láthassák a filmet, mert túlságosan ragaszkodom a saját elképzeléseimhez” - mondta Snyder, majd megjegyezte, hogy számára elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy afroamerikai színész jelenetét kivágják.

A filmben a Marsbéli Vadászt alakító szintén afroamerikai Harry Lennix jelenléte viszont kompromisszumos döntésnek bizonyult mindkét fél számára.