Az ítélethozatal évfordulója alkalmából 68 francia közéleti személyiség állt ki Amber Heard mellett. A színésznőt támogató, L'Obs francia magazinban megjelent nyílt levelet többek között a Nobel-díjas író, Annie Ernaux, Aïssa Maïga, Ariane Labed és Zita Hanrot színésznők is aláírták.

Egy éve zárult le az a per, amelyben Johnny Depp 50 millió dolláros rágalmazási pert indított Heard ellen, aki viszonzásul 100 millióra perelte volt férjét. A két ügyben egyszerre hozott ítéletet Virginia állam Fairfax megyei bírósága. Mindkét színészt bűnösnek találták rágalmazás vádjában. Amber Heardot 15 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték, míg Johnny Deppnek 2 millió dollárt kellett kicsengetnie.

A perről Cécile Delarue, francia újságíró dokumentumfilmet forgatott A hazugságok gyára címmel. Ebből kiderül, hogy a hogyan használták fel az ügyet arra, hogy megkérdőjelezzék Amber Heard és általában a nők szólásszabadságát.

Heard a botránysorozatot követően az internet leggyűlöltebb személyévé vált. A zaklatások elől az Egyesült Államokból Spanyolországba menekült, ahol azóta álnéven él. Ezzel szemben Deppet Cannes-ban ünnepelték, amikor a Jeanne du Barry - A szerető című filmjének bemutatójára érkezett.

A  L'Obs magazinban közétett nyílt levél 68 aláírója kiállt Amber Heard mellett. Mélységesen elítélték a színésznő ellen folytatott rágalmazást és a folyamatos internetes zaklatást.

„Ezt a rágalom-hullámot nagyrészt a félretájékoztatás, a nőgyűlölet és a média, különösen a közösségi oldalak táplálták. A platformokon zajló kommunikáció során gúnyt űztek a családon- és párkapcsolaton belüli erőszakból.

Véleményünk szerint a Depp/Heard-ítélet és az általa közvetített, szexuális erőszakkal kapcsolatos diskurzus alapvetően téves információkra épül, amely egyértelművé teszi, hogy a társadalom nincs tisztában a bántalmazó kapcsolatok dinamikájával. 

E téves információk tömeges terjesztése felbecsülhetetlenül kárt okoz. Rendkívül aggasztó az áldozatok/túlélők hibáztatása és/vagy elhallgattatásukra irányuló kísérletek tömeges hulláma.

Határozottan elítéljük az Amber Heard által elszenvedett nyilvános megaláztatást. Ezzel együtt támogatjuk, hogy minden áldozat zaklatás és megfélemlítés nélkül jelenthesse az ellene elkövetett szexuális és/vagy párkapcsolati erőszakot."

Amber Heard december 20-án az Aquaman 2 című filmben lesz látható, melyben ismét Mera szerepét alakítja. A színésznő más projektet nem jelentett be.