Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Végtelen útvesztő 2. - Bajnokok csatája (2021)

Escape Room: Tournament of Champions
Filmadatlap
 
36
Szereplők
23
Vélemények
20
Képek
5
Videók

Galéria (20)

Holland Roden

Videók (5)

 
Gábor390920   2022. 04. 28.

legújabb vélemény

0
Az alternatív változatot ajánlom

Még tavaly láttam a folytatást moziban. Átlagos folytatás volt: a csapdák durvábbak, a tét nagyobb, egy csavarral a film vége felé, majd a film vége olyan lezárást kapott, amitől mindig kiakadok. Viszont tegnap megnéztem még egyszer az HBO Maxon, és amikor elindult a film, akkor el kellett gondolkodnom, hogy ez melyik film volt. A nyitójelenet nem volt benne a mozis változatban. Sőt, ez az alternatív változat más értelmet ad a filmnek, ami csak javított rajta. A szabadulószobák készítőit is láthatjuk, és megtudjuk, hogy miért készülnek ezek a szobák. Izgalmas, pörgős és fordulatos lett ez a változat is, ehhez jobban lehetne folytatást készíteni.

 
Sabnock Sanatory   2021. 11. 24.

3
Tisztességes fantasyakció, de nem mindenkinek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Aki látta az első részt, az sejtette nagy vonalakban, miről is van szó... Én a MAFAB szerkesztősége jóvoltából a nyeremény mozijeggyel néztem meg, és nem csalódtam. Ezt már itthon, és így hiába a jó minőségű itthoni cucc, azért a filmes látványvilág ... teljes kritika»

1
 
Klauka89   2021. 10. 17.

2

Nekem ez a rész nem volt olyan meggyőző, mint az első rész. Rögtön megnéztem mindkét részt egymás után. Megjöttek a válaszok, de valahogy az előző nagyobbat ütött. Négyes, köszönöm.

 
Caravaggio1978   2021. 10. 04.

2
Teljesen jó muri volt

Egyetlenegy dolog miatt nem adtam öt csillagot a filmre: a történések annyira gyorsan pörögnek, hogy az már zavaró, egy-egy fejtörő megoldása szerintem nem kellene, hogy 10 másodperc legyen. Jó, nem mindenhol volt ez így, de a film olyan gyorsan pörög, hogy néha nem lehet ésszel követni, mire agyban ott vagyunk, a sztori már máshol folytatódik. Borzalmas jó effektekkel találkoztam, nagyok látványos volt, és a hanghatások szétrobbantották a szobát. Erre való ez a film, nagyon tetszett.

 
jfruzsi97   2021. 10. 15.

2

Nyújtott ugyanolyan élményt mint az első rész, talán még jobb is volt. Elég nagy csattanóval a végén. Nekem tetszett. Jöhet a következő rész.

 
dandelion1983   2021. 11. 17.

1

Sajnos nem sikerült túl jól. Annyira gyorsan pörögnek az események, hogy követni is éppen elég, így a film nem tud igazi kikapcsolódást nyújtani. Túl sokat akartak az alkotók ezzel a második résszel, és pont elveszett belőle a lényeg. Az első nagyon ... több»

 
Artúr   2021. 09. 27.

2
Nem ajánlom

Szerintem végtelen gyenge film közepes sztorival, erőltetett fejtörőkkel, nem túl meglepő félfordulatokkal. Csak akkor ajánlanám, ha már nagyon nem találtok semmit, és a trailert ebben az esetben sem érdemes megnézni előtte, mert jó néhány "izgalmat" előrevetít. A karakterek kidolgozatlanok, a háttérsztori összecsapott. Mondhatjuk, hogy mindent bele akartak gyömöszölni egy filmidőbe, mindazonáltal akármi is volt a szándék, túl sok érzést nem sikerült belőlem kiváltani.

A film összbevétele 49 288 958 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 65 689 262 forintot termelt. A hazai mozik összesen 41 400 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A mozis változat mellett készült egy alternatív változat is, amelyben még jobban megismerhetjük a szabadulószobák mögött állókat. Ez a változat teljesen más értelmet ad a történetnek.

(Gábor390920 )
 

A főbb szereplők közül Taylor Russell és Logan Miller is visszatér a Végtelen útvesztő 2-ben.

(hp)
 

A Végtelen útvesztő 150 millió dollárt kaszált, miközben a költségvetése mindössze 9 millió volt. A Columbia Pictures a siker láttán nem sokkal a film premierje után bejelentette a folytatást.

(hp)
 

Az első rész stábjából a rendező mellett a forgatókönyvíró, Bragi F. Schut és a producer, Neal H. Moritz is visszatért a folytatásra.

(hp)
 

A Végtelen útvesztő második részére visszatért a rendezői székbe Adam Robitel.

(hp)
 
Kifejezetten okosan építkeztek és ha nem pörgették volna annyira a cselekményt, hanem hagynak egy kis időt a nézőknek, hogy kellően belevonódjanak a látottakba és agyaljanak a szobákon, akkor szerintem jobb lett volna ez a rész, mint az első. Ennek ellenére így is nagyon szórakoztató volt, Isabelle Fuhrman miatt külön nagy pacsi a készítőknek. több»
 
A Végtelen útvesztő folytatása egyedül a tempójában képes felülmúlni az eléggé felejthető első részt: olyan iramban száguldunk, hogy magán a rohanáson felül semmire sem jut idő. Érződik a franchise-építési szándék, viszont egy franchise-hoz ennél azért többre lenne szükség. több»