A Végtelen útvesztő 2. - Bajnokok csatája egy 2021-es amerikai túlélő horror, amit Adam Robitel rendezett, Will Honley, Maria Melnik, Daniel Tuch és Oren Uziel forgatókönyvéből. A film a 2019-es Végtelen útvesztő folytatása, ahol a történet egy hatfős csapatot követ, amint megpróbálnak túlélni egy újabb halálos szabadulószobát.

A főbb szereplők is visszatérnek, ismét látható lesz Taylor Russell, Logan Miller és Deborah Ann Woll.

Miután az első film váratlanul sikeres lett 2019-ben, a Columbia Pictures jóváhagyta a folytatást. Az új filmet 2021. július 1-jén mutatták be mozikban Ausztráliában, majd július 16-án az Egyesült Államokban a Sony Pictures Releasing forgalmazásában, több, COVID-19-pandémia miatti csúszást követően. A film 66 millió dollárt keresett és vegyes kritikákat kapott. Volt akik dicsérték a szereplőket, a hangulatot és az összetett feladatokat, de azt szóvá tették, hogy a film nem tudja átvinni az elődje által felállított lécet. 2021. októberében aztán megjelent egy teljesen újragondolt filmváltozat. A kibővített mozit úgy harangozták be, hogy az az eredeti filmhez képest 25 perccel hosszabb vágást jelent, azonban a bemutatás után kiderült, hogy a film játékideje mindössze hat perccel hosszabb, mint a mozikban bemutatott változat. Az új forgatókönyv nagymértékben átformálja a film cselekményét, teljesen kihagyva Deborah Ann Woll karakterét a filmből. Isabelle Fuhrman és James Frain lépnek be helyette Claire és Henry szerepében, akik többet elárulnak a Minos háttér tevékenységéről. Ez a nagymértékű változtatás azt sugallja, hogy a későbbi folytatásokban lehetőség az interaktivitásra, a nézők választhatják ki, milyen irányt vegyen a történet. 

A film története szerint a Minos Corporation által szervezett "egyedüli túlélő" menekülőszobákból kiszabadulva Zoey Davis és Ben Miller úgy döntenek, hogy szembenéznek a szabadulószobát működtető szervezettel, miután koordinátákat találnak annak  New York központjában található székhelyéhez. A páros a székházat elhagyottnak találja, és egy hajléktalan támad rájuk, aki ellopja Zoey nyakláncát. Miközben a metró alagút rendszerében üldözik a tettest rájönnek, hogy ismét egy szabadulószoba kellős közepén járnak.

A Végtelen útvesztő 2. - Bajnokok csatája Amerikában és Kanadában 25,3 millió dollárt, míg más területeken 40,7 millió dollárt hozott, ezzel világszerte összesen 66 millió dolláros bevételt ért el.

Ha szívesen megnéznéd a népszerű film folytatását, és rendelkezel előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán a “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva már kezdheted is!

akció | horror | kaland | misztikus | sci-fi | thriller

Csupán ketten, Zoey és Ben élték túl azt a halálos kalandot, amely korábban kezdetét vette. Egy végtelen útvesztőről van szó, menekülőszobák végeláthatatlan soráról,... több»