Mint azt mindannyian tudjuk, az eredeti A Gyűrűk ura trilógia forgatása nagy kaland volt a színészek és a stáb számára, életre szóló barátságok születtek és felejthetetlen emlékek maradtak meg. Viggo Mortensen, a trilógia Aragornja sem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy egy igazán egyedi ajándékot vigyen haza magával munkahelyéről.

A legtöbben kisebb szuveníreket, emlékdarabokat vittek haza magukkal a forgatásokról, színészünk viszont nem elégedett meg ennyivel - szeretett hátasát vásárolta meg, akin a három film munkálatai alatt lovagolt és saját elmondása szerint többször is megmentette néhány csúnya bukdácsolástól. Mindez a Két torony audiokommentárjából derül ki, ahol azt is megtudhatjuk Bernard Hilltől, hogy Viggo semmiképpen sem akart megválni a lótól, annyira megszerette.

A paripát Uraeusnak hívták és Viggóval együtt szerepelt volna egy kivágott jelenetben, ami egy kicsit többet is elárult volna kapcsolatukról. A színész sajnálta, hogy az eredeti verzióból kimaradt ez a részlet, azonban a rendezői változatban még mindig szerepel. A jelenetben Aragorn találkozik a lóval, akit a rohani emberek csak megbokrosodott lóként tartanak számon és hagyják barangolni, majd néhány szót súg a fülébe tünde nyelven, amitől az állat megnyugszik.

Nem Viggo volt az egyetlen aki szuveníreket gyűjtött a forgatásokon - Ian McKellen (Gandalf) Bilbó házának kulcsával távozott egy szép napon, Elijah Wood (Frodó) és Andy Serkis (Gollam) pedig mindketten kaptak egy-egy példányt az Egy Gyűrűből, mivel mindketten viselték a történet során.

akció | dráma | fantasy | kaland | road movie

Zsákos Bilbó, az öreg hobbit, Frodónak adja rég őrzött gyűrűjét. Az ékszerről azonban kiderül, hogy az az Egy Gyűrű, mely valaha a sötét nagyúré, Szauroné volt, aki... több»