Amy Schumer szerint Will Smith pofonja sokat elárul a toxikus maszkulinitásról

Továbbra sem csitulnak a Will Smith pofonja által keltett hullámok. Az Oscar-gálán történt incidensről sokan kifejtették már a véleményüket. Sokan álltak ki Will Smith mellett mondván, nem szabad tolerálni, hogy mások a szeretteinkből csináljanak viccet, főleg nem olyan ízléstelen módon, ahogy Chris Rock tette. Mások viszont úgy vélik, hogy a színész reakciója – vagyis, hogy kiment a színpadra, lekevert egy pofont a komikusnak, majd a helyére visszaülve még bekiabált neki – elfogadhatatlan minden és bármilyen körülmények között is.

Most épp az Oscar-gála egyik műsorvezetője, Amy Schumer fejtette ki a véleményét az esetről. A forgatókönyvíróként, színészként és komikusként is dolgozó Amy Schumer a minap lépett fel először a gála óta. És műsorában elevenítette fel az akkor átélteket.

Elmondása szerint még napokkal az eset után is annak hatása alatt állt és még most sem tud semmilyen poént elsütni a gáláról. Azért persze utána az már belefért, hogy a pofon leírása közben Will Smith-t Alinak nevezze (miután a színész játszotta el a történelem egyik leghíresebb bokszolóját, Muhammad Alit még 2001-ben)… Amy Schumer azt is hozzátette, hogy szerint Will Smith cselekedete remekül példázza a toxikus maszkulinitást napjainkban.

A színésznő arra is kitért, hogy szerinte bőven meg lehetett volna előzni az esetet. Neki is megmondta az ügyvédje még a gála előtt, hogy mely témákból és emberekből ne csináljon még véletlenül se viccet. Ezt megtehette volna Will Smith és felesége is.

Amy Schumer egy azóta törölt Instagram-bejegyzésben már a gála másnapján kifejtette véleményét. Ekkor arról írt, hogy szerint barátja, Chris Rock profi módon kezelte az incidenst, de Will Smith-ben rengeteg fájdalmat lát.