Átterjedt a rák Shannen Doherty agyára, őszintén beszélt az állapotáról a színésznő

Shannen Doherty kedden új fejleményt osztott meg az Instagramon a IV. stádiumú mellrákkal folytatott folyamatos küzdelméről.

Az 52 éves színésznőn január 5-én CT-vizsgálatot végeztek, amely kimutatta, hogy a rákos sejtek az eredeti helyükről átterjedtek az agyába - ez az úgynevezett "agyi áttét". A mellrák a Mayo Clinic szerint azok közé tartozik, amelyek a legnagyobb valószínűséggel vezetnek agyi áttétekhez, amelyek daganatot vagy daganatokat okozhatnak az agyban.

Shannen kifejtette, hogy január 12-én esett át az első sugárterápián, és fél, annak ellenére, hogy "nagyszerű" orvosi csapata van. A posztjához egy szívszorító klip is tartozott, melyben sírva mutatja magát, miközben a Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerben kezelik épp.

'2023. január 12.' - kezdte Shannen - 'Január 5-én a CT-vizsgálat Mets-t mutatott ki az agyamban.'

A sztár elmagyarázta, hogy ez része annak a 'folyamatnak, hogy felszereljék a maszkot, amit az agyad besugárzása során viselsz'. A klipben látható, ahogy fekszik, miközben az orvosok egy kék formát helyeznek az arcára. 

A színésznő kedden így folytatta: "Január 12-én került sor az első sugárkezelésre. A félelmem nyilvánvaló. Rendkívül klausztrofóbiás vagyok, és sok minden történt az életemben' - írta Shannen -  'Szerencsés vagyok, mivel olyan nagyszerű orvosaim vannak, mint Dr. Amin Mirahdi és a csodálatos technikusok a Cedar Sinai-ban. De ez a félelem.... A zűrzavar..... az időzítés.... Így nézhet ki a rák' - zárta a Beverly Hills, 90210 egykori főszereplője.

Legutóbbi egészségügyi frissítése azután történt, hogy márciusban azzal vádolta meg a SAG-AFTRA-t, hogy a jövedelmi szintje miatt megszüntette az egészségbiztosítását. Az ügynökség honlapjáról kiderül: "26 470 dollárt kell keresnie tagjainak az alapjövedelmi időszakban ahhoz, hogy az aktív terv egészségügyi fedezetére jogosultságot szerezzen. 

Egy március 9-én megosztott Instagram-posztban pedig Shannen célba vette mind a SAG-AFTRA-t általában, mind annak elnökét, Fran Dreschert, aki maga is ráktúlélő, és "antikapitalistaként" jellemezte magát.

Fran-t megjelölve Shannen ezt írta: "kíváncsi vagyok a hozzám hasonló emberekre, akik 10 éves koruk óta dolgoznak és tagdíjat fizetnek a @sagaftra-nak, hogy amikor egészségügyi okokból nem tudunk dolgozni, miért hagy el minket a szakszervezetünk."

Shannen, aki a Beverly Hills, 90210 című sorozatban tett szert nemzetközi hírnévre, hozzátette: "Azt hiszem, minden tagunkért többet is tudnánk tenni, és szerintem te vagy az a személy, aki erre hatással lehet."

A színésznő azzal érvelt: "Az egészségbiztosításnak nem az éves jövedelem alapján kellene működnie. Ez egy életre szóló hozzájárulás. És én és sokan mások egy életen át fizettünk járulékot, hogy aztán csak azért töröljenek minket, mert nem felelünk meg az Önök jelenlegi kritériumainak. Ez nincs rendben."

Az üzenetet egy szelfi kísérte, amelyen Shannen szigorú arckifejezéssel, intravénás infúzióra kötve látható.

Shannen 2019-ben tudta meg, hogy IV. stádiumú mellrákja van - két évvel azután, hogy remisszióba lépett, miután először 2015-ben diagnosztizálták mellrákkal. Akkoriban megosztotta a GMA-val, hogy a rák agresszív módon tért vissza.