Avatar 2: A 10 perces kivágott jelenet, ami már túl sok volt James Cameronnak

James Cameron régóta várt Avatar: A víz útja című filmje körüli viták nagy része a háromórás játékidő körül forog.

Ez persze egyáltalán nem szabott gátat annak, hogy a film hatalmas bevételt termeljen, a Esquire Middle Eastnek adott interjúban James Cameron pedig azt is elárulta, hogy további tíz percnyi játékidőtől szabadultak meg a vágószobában, amely javarészt csatajeleneteket tartalmazott.

A filmrendező azt is elmondta, hogy az Egyesült Államokban egyre nagyobb méreteket öltő fegyveres erőszak miatt szerette volna ezt csökkenteni. "Meg akartam szabadulni a csúfságok egy részétől, hogy megtaláljam az egyensúlyt a fény és a sötétség között. Persze kell, hogy legyen konfliktus. Az erőszak és az akció ugyanaz a dolog, attól függően, hogyan nézzük. Ez minden akciófilmes dilemmája, és engem akciófilmesként ismernek” - nyilatkozta a rendező.

“Visszatekintek néhány filmre, amit készítettem, és nem tudom, hogy most meg akarnám-e csinálni azt a filmet. Nem tudom, hogy a jelenlegi világunkban fetisizálnám-e a fegyvert, mint ahogyan azt 30 és több évvel ezelőtt tettem néhány Terminátor filmben. Ami a fegyverekkel történik a társadalmunkban, attól felfordul a gyomrom” - tette hozzá Cameron.

“Örülök, hogy Új-Zélandon élek, ahol épp most tiltottak be minden támadófegyvert két héttel a pár évvel ezelőtti szörnyű mecsetben történt lövöldözés után” - mondta a rendező.

Az Avatar 2 már a mozikban.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»