Az Avatar sztárja, Sigourney Weaver elárult néhány dolgot James Cameron várva várt Avatar: A víz útja című filmjéről, amelynek premierje december 16-án lesz.

"A történet a családról szól, a családjainkról, akik megpróbálnak együtt maradni [és] arról, hogy milyen messzire megyünk el, hogy megvédjük egymást és a helyet, ahol élünk" - mondta Weaver a Variety-nek új filmje, The Good House különleges vetítésén New Yorkban - "Ez nagyon is Jim családján és a családban való örömén alapul; és azon is, hogy mennyire sebezhető vagy, amikor gyerekeid vannak".

Weaver, aki októberben tölti be 73. életévét, visszautazik az időben, hiszen egy tinédzser karaktert alakít a Víz útja című második részben. A mozgásérzékelős technológia egy 14 éves Kiri nevű Na'vi-vé alakítja majd át a színészt, aki elmondta, hogy az új Avatar filmhez többek között a Navy SEAL-ekkel edzett, és megtanulta, hogyan tartsa vissza a lélegzetét a víz alatt közel hét percig bizonyos jelenetekhez.

"Azt hiszem, mindannyian meglepődtünk, hogy egyáltalán meg tudtuk csinálni" - mondta a szükséges mutatványok végrehajtásáról - "Amikor Jim Cameronnal dolgozol, tudod, hogy a legjobbak közül a legjobb embereket alkalmazza, akik gondoskodnak a biztonságodról."

A The Good House című filmben Hildy Goodként - egy alkoholista, aki régóta eltemetett érzelmekkel és Kevin Kline-nal újraéledő románcával küzd - nyújtott következő alakítására tekintve azt mondta, hogy a szerep "felüdülés" volt: "Rögtön megragadtam a lehetőséget, hogy egy idősebb nőt játszhassak egy olyan történetben, amelyet az ő szemszögéből mesélnek el".

A manhattani vetítésen a Cinema Society elit vendégei, köztük  Ang Lee rendező meglepetésvendégként jelent meg. Jelen volt még a Jó ház regényírója, Ann Leary férjével, Denis Learyvel, valamint Maya Forbes és Wally Wolodarsky társrendezők.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»