Az 5 legrosszabb(?) 2022-es Netflix-sorozatról most hallasz utoljára

A Netflix évek óta futószalagon gyártja a saját filmeket és sorozatokat, így a nagy számok törvénye alapján a sok jól sikerült alkotás közé becsúszik nem kevés pocsék is. Ezek általában az első évad után már mennek is a süllyesztőbe. Az alábbi öt sorozat is mind 2022-ben debütált a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában, hogy aztán a pocsék kritikák kereszttüzében el is kaszálják őket örökre.

#5

57 A pentavirátus  (2022)

(4) (1)

vígjáték

Netflix

Egy nem éppen a feladatra termett kanadai újságíró belekeveredik egy küldetésbe, amelynek célja az igazság kiderítése, és esetleg a világ megmentése. több»

Még Mike Myers sem mindig elég, hogy egy komédia sikeres legyen, remek példa erre ez az első pillanatától fogva inkább kínos mint vicces sorozat. Ő maga kilenc karaktert formál meg benne, de ettől függetlenül az összeesküvés elméletek hívőit kifigurázó sorozat a legkevésbé sem vicces vagy szórakoztató. A Rotten Tomatoes oldalán is csak 28 százalékot kapott a kritikusoktól.
#4

61 Visszhangok  (2022)

(8)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

Leni és Gina egypetéjű ikrek, akik gyerekkoruk óta titokban cserélgetik életüket, ám az egyik testvér eltűnik, és tökéletesen megtervezett világukban minden káoszba fordul. több»

Igazán kár ezért a sorozatért, mert az alapötlet kifejezetten jó volt. Egy ikerpár két tagja minden születésnpaján helyet cserél. Míg egyikük a nagyvárosi nyüzsgő életet kedveli, a másik egy farm csendjét élvezi. Így viszont mindketten mindkettőből egyaránt részesülnek. Egészen addig, míg egyikük el nem tűnik, így a másiknak kell úgy nyomozást indítania, hogy közben ne leplezze le magát. Az ötlet tehát jó, de annyira gyenge a forgatókönyv és a rendezés is, hogy a nézőnek olyan érzése van, mintha az egész történetet improvizálták volna. A Rotten Tomatoes oldalán is csak 24 százalékot kapott a kritikusoktól.
#3

60 Blockbuster  (2022)

(2)

vígjáték

Netflix

Miután megtudja, hogy ő vezeti az utolsó Blockbustert Amerikában, Timmy és alkalmazottai a túlélésért küzdenek. több»

Általában az olyan sitcomok, amelyek mindannyiunk számára hétköznapi helyzeteket mutatnak be, jól szoktak működni. A Blockbuster is ilyennek indult, hiszen egy teljesen átlagos nagyáruház életéről szól. Épp csak nem vicces. Megpróbálta lemásolni a Superstore sikerét, de nem sok eredménnyel. Pedig volt benne potenciál és még a szereplőgárda sem tűnt rossznak. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól így is csupán 22 százalékra futotta.
#2

55 Nők a sitten  (2022)

(2)

vígjáték

Netflix

Egy dokumentumfilmes stáb követi figyelemmel a Woldsley fegyintézet rabjait és személyzetét, miközben Catherine Tate több karaktert is megformál, hogy a büntetés-végrehajtási... több»

Catherine Tate humorát erősen szokni kell, nem is nagyon szokott menni a többségnek. Az olyan sorozatoknál, mint a Nők a sitten, ez még ennyire sem ment. Az áldokumentum-sorozatban ő maga formál meg egy rakás karaktert, hogy bemutassa egy női fegyház hétköznapjait. Az olcsó poénok már elsőre sem ülnek, cserébe előszeretettel sütik el őket újra és újra. A Rotten Tomatoes oldalán 20 százalékot kapott a kritikusoktól. Más kérdés, hogy a nézőktől viszont már 88 százalékot. Akkor most kinek van igaza?
#1

Netflix

Egy rakás tanácstalan fiatal felnőttet próbára tesznek egy vadonban tartott túlélő-showban. A műsorvezetők megpróbálják őket a saját lábukra állítani. Nincs bekötve víz,... több»

Egy valóságshow, amelyben egy rakás fiatalt kivágnak a vadon közepére, hogy éljenek túl. Nyilván az ilyen műsorok erősen kontrollált környezetben zajlanak, de így is próbára teszik a Z generáció tűrőképességét víz, áram és kütyük nélkül. Csakhogy mindez inkább arról szól, hogy megerősítsék az olyan sztereotípiákat, miszerint a "mai fiatalok haszontalanok és puhányok". Az egész a legkevésbé sem értékelhető, a célközönség pedig jó eséllyel még a Netflixet sem tudná elindítani eme bizonyos haszontalan és puhány fiatalok nélkül... Nem csoda, hogy a Rotten Tomatoes oldalán kőkemény 0 százalékot kapott a kritikusoktól.