Az Amerikai pite, bármennyire is hihetetlenül hangzik, már huszonöt éves. Az 1999-ben megjelent film igazi ikonná vált az akkor fiatal generáció számára, tökéletesen kiparodizálva a felnőtté válás mindenki számára ismerős bukkanóit és nehézségeit. Ám volt benne egy olyan jelenet, amely a mai egyre szigorodó (vagy inkább egyre érzékenyebb) nézetek miatt már biztosan nem készülhetne el. Jason Biggs el is árulta, melyik ez.

Az Amerikai pite lényegében másfél órányi tömény tesztoszteron és ösztrogén. Szinte minden jelenete, minden felütése és poénja a szexről szól. De mégis, képes volt ezt olyan formában előadni, ami egyszerre vicces, obszcén és az akkori szemnek cseppet sem sértő. De nem a mai szemlélők számára. Jason Biggs, a film egyik főszereplőjének interjújában szóba került eddigi legnagyobb sikerfilmje, az Amerikai pite is.

Biggs egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy annak idején a világon semmi kivetnivalót nem talált a forgatókönyvben, pedig mai szemmel nézve voltak benne húzós jelenetek. Ilyen volt az is, amikor a srácok egy webkamera segítségével lesik meg a Shannon Elizabeth által alakított orosz cserediákot, Nadiát öltözködés közben. Mivel a film az internet elterjedése előtt készült, amikor még a webkamerák is igazi kuriózumnak számítottak egy-egy háztartásban, így a technikai vívmány puszta léte is sokkal érdekesebbnek hatott. Elég érdekesnek ahhoz, hogy a nézőkben elhomályosítsa a tényt, hogy tulajdonképpen a jelenet egyszerű kukkolásról szól.

Biggs szerint ma már ilyesmiről forgatni elképzelhetetlen és elfogadhatatlan, mivel ma már sokkal érzékenyebbek az efféle dolgokra az emberek. Ma már egy webkamera sem akkora durranás (lényegében semekkora), így ma már mindenki csak azon rugózna, hogy a srácok mennyire erkölcstelen, sőt, egyenesen büntetendő dolgot tesznek. Igaza van? Ennyit változott a világ húsz év alatt? ’99-ben még vicces volt az, ami ma már botrányos lenne? Vagy egyáltalán valóban botrányos lenne egy ilyen jelenet egy mai filmben is?