Az apja mentette meg DiCaprio karrierjét, és legyünk neki hálásak ezért!

Leonardo DiCaprio napjaink egyik legkeresettebb hollywoodi színésze, arról azonban ritkábban esik szó, hogy a Titanic és a Rómeó és Júlia megjelenése előtt kis híján felhagyott a színészettel.

DiCaprio 5 évesen kapta első szerepét a Romper Room című televíziós sorozatban, a későbbiekben pedig szülei egyengették karrierjét azzal, hogy rendszeresen elkísérték őt a szereplőválogatásokra.

A várt áttörés azonban elmaradt, a fiatal DiCapriónál végül akkor telt be a pohár, amikor az egyik meghallgatáson már arra sem voltak kíváncsiak, hogy felmondja a szövegét. “Miután visszautasítottak, nagyon kiábrándultam az egészből. Akkor apám azt mondta, hogy ne aggódjak ezen, egy nap minden jóra fordul majd” - mesélte a színész egy későbbi interjú során.

DiCaprio azt is elmondta, hogy sikeres filmes karrierjét édesanyjának is köszönheti, ugyanakkor azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy a szülei sohasem erőltették a meghallgatásokat.

“Nézd, bármikor ha ki szeretnél szállni, ha utálod ezt az egészet, akkor mondd el nekünk. Én viszont nagyon akartam ezt” - mondta a színész.