Az éhezők viadala: Jennifer Lawrence újra Katniss szerepében?

Jennifer Lawrence elárulta, nyitott rá, hogy újra eljátssza Katniss Everdeen szerepét.

Az Oscar-díjas színésznő a Variety-nek elmondta, hogy szívesen elvállalná a szerepet, ha újra lehetősége lenne rá: "Ha Katniss valaha is visszatérhetne az életembe, 100 százalékig benne lennék."

Lawrence négy Éhezők viadala-filmben szerepelt, és a kritikusok elismerését is elnyerte Katniss megformálásáért, kezdve a 2012-es első filmmel. A sorozat előzményfilmje 2023 novemberében jelenik meg.

Miután Az éhezők viadala révén globális szupersztárrá vált, Lawrence a Londoni Filmfesztivál egyik rendezvényén bevallotta, hogy "árucikknek" érzi magát, és szünetet szeretne tartani a színészkedésben. Akkor azt mondta:

"Azt hiszem, elvesztettem az irányítás érzését. Az éhezők viadala megjelenése és az Oscar-díj elnyerése [a 2012-es Silver Lining Playbookért/Napos oldal] között olyan árucikké váltam, hogy úgy éreztem, minden döntésem valójában egy nagy csoportos döntés."

A színésznő nemrég egy év szünetet tartott, mielőtt tavaly visszatért volna a Ne nézz fel! című apokalipszis-vígjátékban.

Sikerült visszanyernie az elvesztett kontrollt és a filmkészítés folyamata most: "hosszú idő óta először személyesnek érződik számomra" - nyilatkozta a Variety-nek.

A franchise ötödik filmje, az Énekesmadarak és kígyók balladája című rész novemberben debütál, Rachel Zeglerrel Lucy Gray Baird szerepében. 

A filmhez tartozó regény szintán Susan Collins tollából származik. Miután Az éhezők viadala több mint 3 milliárd dolláros bevételt hozott, Collins ihletet kapott a díjnyertes történet előzményének megírására, amely 2020-as megjelenésekor több bestsellerlistát is megdöntött.

A film 64 évvel azelőtt játszódik, hogy Katniss Everdeen a 12. körzet bajnokává válik.

Az Énekesmadarak és kígyók balladája Panem zsarnoki elnökének, a 18 éves Coriolanus Snownak a korai napjait mutatja be, aki az utolsó reménye a kihalófélben lévő családjának, az egykor büszke családnak, amely kegyvesztetté vált a háború utáni Kapitóliumban.