Az Éjszakai játék az év vígjátéka? A kritikusok szerint meglehet!

Az Éjszakai játék című vadiúj vígjáték ma kerül a mozikba Rachel McAdams és Jason Bateman főszereplésével – a történet szerint néhány pár a szokásos társasjáték-estjére gyűlik össze, ám a dolgok hirtelen váratlan fordulatot vesznek, és már nem egyértelmű, mi a játék és mi a valóság. A játékszabályok egy csapádra megszűnnek létezni, és már nem csak a győzelem, hanem a játékosok élete a tét. Természetesen nagy komolykodásra nem érdemes számítanunk, hiszen egy jól ismert sablonra épülő vígjátékról van szó.

A film az előzetes vélemények szerint nagyon rendben van: jelenleg 86 százalékon áll a Rotten Tomatoes-on a kritikusok véleménye szerint.

Rachel McAdams és Jason Bateman mindig garancia a jó társaságra. (Peter Tavers, Rolling Stone)

Gyors és vicces, tele van emlékezetes karakterekkel, és képes a helyzetkomikum és az erőszak között úgy egyensúlyozni, hogy egyik oldalon sem esik túlzásokba. (Alonso Duralde, TheWrap)

Ez a kis film egész egyszerűen jó. (Mick LaSalle, San Franciso Chronicle)

A karizmatikus szereplőknek, a precíz forgatókönyvnek és az egy-két tökéletesen elhelyezett csavarnak köszönhetően az Éjszakai játék az elmúlt ével egyik legélvezhetőbb vígjátéka, ami egy nagy stúdió ajtaján kijött. (LIndsey Bahr, Associated Press)

A film tehát mától a mozikban – ha láttátok, ne felejtsetek el véleményt írni róla. Tényleg olyan remek film, mint mondják?