Brutális, hibátlan és akciódús - nagyjából így jellemezték az újságírók, akik már láthatták a nagy várakozásnak örvendő Mortal Kombat első 13 percét.

Simon McQuoid rendezésének hatalmas elvárásoknak kell majd megfelelnie, de ha teljes film olyan lesz, mint a cselekmény első negyed órája, akkor valószínűleg nincs mitől tartaniuk a készítőknek. Bár a kritikusok nem árultak el semmilyen komolyabb részletet a sztorival kapcsolatban, annyi mindenesetre tudható, hogy a történet a két legendás karakter Sub Zero és Scorpion között kialakult konfliktusra fókuszál majd.

Gregory Lawrence, a Collider magazin kritikusa a Becstelen brigantyk nyitójelenetéhez hasonlította a Mortal Kombat felütését, amelyet legalább olyan intenzív feszültség hat át, mint az a bizonyos jelenet a kunyhóban Hans Landa látogatásakor.

A Screen Rant szerzője, Rob Keyes viszont ennél is tovább ment, aki szerint nagyon erősen érezhető a legendás rendező, Kurosawa Akira hatása az első képsorokon.

Az egyik legnagyobb elvárás a filmmel kapcsolatban azonban nagy valószínűséggel mégiscsak az, hogy mennyiben tud majd hűséges maradni a videójátékok alapanyagához. A Nerdist kritikusa, Rosie Knight szerint viszont e tekintetben nem lesz ok a panaszra, Kngiht ugyanis nemes egyszerűséggel “hibátlannak” nevezte a nyitást.

“Jó az irány, hogy bemutassa a karakterek érzelmi bukását, miközben nagyon intenzív és brutális akciójeleneteket kapunk” - írta Meagan Navarro a Bloody Disgusting magazintól.

Csupán hetek vannak hátra a Mortal Kombat premierjéig, hiszen a tervek szerint a film április elején debütál az HBO Go-n