Az év filmje DiCaprióval, De Niróval és Brendan Fraserrel? Már tudjuk, hol és mikor mutatják be

Hivatalosan is megerősítették a cannes-i filmfesztivál szervezői, hogy Martin Scorsese új filmjének, a Leonardo DiCaprioBrendan Fraser és Robert De Niro főszereplésével készült Killers of the Flower Moon világpremierje a Côte d'Azur-i fesztiválon lesz. 

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a bűnügyi dráma az Arany Pálmáért versenyez-e, vagy versenyen kívül mutatják be. A filmet május 20-án mutatják be a Grand Théâtre Lumière-ben, amellyel Scorsese hosszú kihagyás után visszatér a cannes-i filmfesztiválra.

Érdekesség, hogy a cannes-i premier ellenére a filmi csak öt hónappal később, október 20-án kerül az amerikai mozikba, és az Apple TV+-on lesz streamelhető. 

A film David Grann azonos című könyvén alapul, amely az oklahomai Osage törzs 1920-as években történt szörnyű gyilkosságait járja körül. A gyilkosságok azután történtek, hogy olajat fedeztek fel a földjükön, és a nyomozás J. Edgar Hooverhez kötődött, aki ezt felhasználta arra, hogy megszilárdítsa pozícióját a hatalomban, és végül megalapítsa az FBI-t. 

A 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált 2023. május 16. és 27. között rendezik meg, a teljes programot április közepén hirdetik ki.