Az év(?) horror vígjátéka, és még 5 film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (6. hét, 2024)

Hat új film érkezik ezen a héten a hazai mozikba, amelyek mindegyike megérhet egy-egy estét. Az alábbi listán ott szerepel az utóbbi évek egyik legsikeresebb sci-fije, egy új magyar film, az év egyik első nagy horror-komédiája, de találunk rajta két dokumentumfilmet és egy családi vígjátékot is.

A Dűne 2021-ben hódította meg a világot és teljesítette azt, amiről korábban azt gondolták, lehetetlen: sikeresen adaptálta a mozivászonra Frank Herbert ikonikus regényét. Most abból az apropóból kerül újra a mozik műsorára, hogy február végén érkezik a várt második rész, amely ha megismétli elődje sikerét, akkor könnyen trilógiává duzzadhat a franchise.

De szintén érdemes lehet odafigyelni a Lisa Frankensteinre is, amely egy különc tinilány és egy halott pasi különös románcát meséli el. A forgatókönyvet Diablo Cody írta, a rendezői széket pedig Zelda Williams foglalta el.

A magyar filmek szerelmeseinek a cirkuszi mindenes történetét elmesélő Árni, az állatos családi vígjátékok kedvelőinek pedig az Emma és a fekete jaguár lehet jó választás. Aki pedig a dokumentumfilmeket kedveli, azok a Négy nővérre figyeljenek, de a Keskeny út a boldogság felé is nekik szól.

#6

dokumentum

Mozikban

A Salgótarján melletti Jónás nevű, szegénységben élő faluban két roma fiú felfedezi a szerelmet. Összekötődésüket felvállalva Budapestre költöznek, és a boldogság... több»

Magyarországon, a Salgótarján melletti szegénységbe fulladt Jónás telepen egymásba szeret két roma fiú. Kapcsolatukat felvállalva Budapestre költöznek és a napi megélhetési küzdelmek dacára végre elkezdik megtalálni boldogságukat. Abban bízva, hogy bátorságuk, elszántságuk, egymásba vetett bizalmuk és szeretetük mások számára is inspiráló lehet, elhatározzák, hogy megírják az első meleg roma musical film forgatókönyvét. Az élet viszont átírja Gergő és Lénárd történetét. Egy váratlan haláleset miatt vissza kell térniük a közösségbe, ahonnan kitagadták őket, így kénytelenek szembenézni múltjukkal, konfliktusaikkal, de ahol kitartásuk és tiszta szívük elismeréseként visszakaphatják családjukat.
#5

66 Négy nővér  (2023)

(2) (4)

dokumentum

A lázadás, az emlékezet és a testvériség lebilincselő filmje rekonstruálja Olfa Hamrouni és négy lánya történetét, intim interjúk és elbeszélések segítségével kibontva... több»

Olfa tunéziai nő, négy lánya anyja. Egy napon két idősebb lánya eltűnik, hatalmas űrt hátrahagyva a családban. Kaouther Ben Hania filmrendező hivatásos színésznőket kér fel az eltűnt lányok pótlására. A Négy nővér intim családi portré, bensőséges utazás, amely lázadásról, erőszakról, testvériségről, megbékélésről szól, amely megkérdőjelezi társadalmunk alapjait.
#4

családi | kaland | vígjáték

Mozikban

Emma az Amazonas esőerdejében nő fel Hope, egy imádnivaló nőstény jaguárkölyök mellett, akit befogadott. Amikor azonban hatéves lesz, egy családi tragédia arra kényszeríti... több»

Az Amazonas esőerdejében felnövő Emmának a világ legritkább barátsága adatott meg, amikor rátalált az elveszett, bűbájos jaguárbébire, akit Hope-nak nevezett el. Egy váratlan és tragikus esemény miatt azonban Emmának el kell hagynia az erdőt és barátját, hogy az ismeretlen nagyvárosban, New Yorkban folytassa életét. Éveken át ábrándozik arról, hogy visszatér a dzsungelbe. Amikor a tinédzser Emma megtudja, hogy régi otthonát és Hope-ot vadorzók fenyegetik, elhatározza, hogy visszatér a dzsungelbe szeretett jaguárjához. Anja, Emma biológiatanára sikertelenül próbálja lebeszélni őt a vakmerő utazásról, ezért végül elkíséri, hogy a harcos tini az esőerdő és a benne élő állatok védelmére kelhessen.
#3

70 Árni  (2023)

(2)

Az érzékeny és szelíd Árni ezermesterként dolgozik egy vidéken turnézó, kicsi és koszos vándorcirkuszban. A társulat egy családból áll, akik a cirkuszt működtetik, ahol... több»

A madáralkatú Árni egy vidéken turnézó, szakadt vándorcirkusz mindeneseként dolgozik. A társulatot egy család alkotja, ahol Árni az egyetlen kívülálló. A fiú monoton rutin szerint, szerzetesi egyszerűséggel éli a napjait: gondozza a cirkuszi állatokat és elvégzi a család által rábízott feladatokat. A cirkuszba egy nap új piton érkezik. Az állat felkelti Árni kíváncsiságát, és ahogy elkezdi megszelídíteni, a folyamat egyre erősebb hatással van rá.
#2

78 Lisa Frankenstein  (2024)

(7) (3)

fantasy | horror | vígjáték

Az elismert író, Diablo Cody szerelmi története egy meg nem értett tinédzserről és középiskolai szerelméről szól, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután egy sor... több»

Ez a rendhagyó romHANTikus vígjáték az elismert forgatókönyvíró, Diablo Cody legújabb filmje egy félreértett tinédzserről és gimis szerelméről, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután a fiú egy sor mókásan borzalmas körülmény összejátszása nyomán életre kel, a pár gyilkos útra indul, hogy rátaláljon a szerelemre, a boldogságra… és néhány hiányzó testrészre.
#1

82 Dűne  (2021)

(72) (17)

akció | dráma | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO

Paul Atreides (Timothée Chalamet) egy zseniális és tehetséges fiatal férfi, aki hatalmas tettek véghez vitelére hivatott. Paulnak el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb... több»

Paul Atreidesre olyan sors vár, amelyet senki fel nem foghat: sem más, sem ő. A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak. De ehhez harcolnia kell. Ellenséges bolygók, fantasztikus tájak, különös lények és emberfölötti teljesítmények története ez. És két évszázados királyi ház, az Atreidesek és a Harkonnenek viszályáé. És egy szerelemé, amelyet egész hadseregek sem tehetnek semmissé. Valószínűleg ez 2020 legnagyobb szabású, legkülönlegesebb, legjobban várt filmje – amelyet jórészt Magyarországon forgattak.