Az év legnagyobb sci-fije és még 2 film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (9. hét, 2024)

Eljött a hét, amire a sci-fi rajongók vártak, az év egyik legfontosabb filmje végre a mozikba kerül. De nem csak a legendás sci-fi második része debütál a következő napokban a hazai mozikban, de mutatunk még két filmet, amelyek megérik, hogy jegyet váltsunk rájuk.

Természetesen a hét legnagyobb durranása a Dűne: Második rész, amely a 2021-res első film egyenes folytatása. A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival. Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy miként határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

A filmet az első részhez hasonlóan Denis Villeneuve rendezi, aki most is Frank Herbert munkáját vette alapul. A fontosabb szerepekben Timothée Chalamet, Zendaya, Christopher Walken, Javier Bardem, Josh Brolin, Rebecca Ferguson és Stellan Skarsgård látható.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

De azoknak is érdemes lehet moziba menni, akik nem rajonganak a sci-fiért. Nekik a Téli szünet lehet az egyik befutó. A ’70-es években játszódó sztori szerint eljön a téli szünet, ám a jó nevű amerikai iskolából nem megy mindenki haza az ünnepekre. Tully, a jó eszű, ám különc és bajkeverő diák családi zűrök miatt. Mary, az iskola szakácsnője azért, mert egyetlen fiát gyászolja, aki nemrég esett el Vietnamban, és az iskola az utolsó hely, ahol együtt volt vele. Hunham, a történelemtanár pedig azért nem, mert az igazgató őt jelölte ki felvigyázónak az iskolában rekedtek mellé. Alexander Payne rendező filmjében olyan színészeket láthatunk, mint Paul Giamatti, Carrie Preston, Dominic Sessa és Da'Vine Joy Randolph.

dráma | vígjáték

Paul Hunham tanárt (Paul Giamatti) senki sem kedveli, sem a diákjai, sem a kollégái, sem az igazgató, akik mindannyian idegesítőnek találják nagyképűségét és merevségét.... több»

Végül, de nem utolsósorban még egy ígéretes film a hétre azoknak, akik inkább a természetfilmeket részesítik előnyben. Nekik lehet ideális választás a Bálnák: A bolygó őrei című dokumentumfilm. A bálnák 50 millió éve léteznek. Az emberekkel ellentétben uralják az óceánt, miközben tiszteletben tartják az ökoszisztémát. A bálnák hozzájárulnak a fitoplankton egészségéhez, amely a bolygónk fő oxigénforrása. Az éneklésükről készült felvételt az egyik Voyager űrszondába is elhelyezték, hogy vele mutassák be a Föld bolygót.

dokumentum

Egy sorsdöntő napon egy fiatal fiú egy partra vetett bálnára bukkan egy eldugott tengerparton. Miközben megpróbálja megmenteni, izgalmas küldetés veszi kezdetét, hogy felfedezzük... több»