81 Lupin  (2021)

Alig néhány hete debütált a Netflix kínálatában a Lupin sorozat, máris arról szólnak a hírek, hogy nyáron érkezik majd a folytatás. A mestertolvajról szóló sorozat eddig öt epizódot kapott, a következő öt debütál majd a nyár folyamán. Ám még ennél is izgalmasabb hír, hogy a széria forgatókönyvírója, George Kay egy nagyon izgalmas crossoverben is gondolkozik.

A Lupin széria története egy Afrikából érkezett férfiról szól, aki gyerekkorában az apjával költözött Franciaországba. Ám az apja munkaadójáról kiderült, hogy kelepcébe csalta az apját, aki meg is halt, az ifjú pedig bosszút esküdött az egész család ellen. Ezt évekkel később már mint mestertolvaj hajtja végre.

A sorozat csak lazán és rugalmasan kötődik a címadó Lupin-történethez, amely szintén egy mestertolvajról szólt. A sorozat készítői ahelyett, hogy a karaktert helyezték volna át napjainkba, inkább megalkottak egy rajongót, aki az eredeti hős előtt tisztelegve hajtja végre betöréseit és agyafúrtságban is felveszi vele a versenyt.

Érdekesség, hogy annak idején az Arséne Lupin történetek írója, Maurce Leblanc több kötetben is behozta a sztoriba a világ leghíresebb mesterdetektívjét, Sherlock Holmest. Ám, amikor Arthur Conan Doyle ennek hírét vette, perrel fenyegetőzött, mivel tőle sosem kértek engedélyt az általa kitalált karakter használatához. Ezért Leblanc egy huszárvágással megváltoztatta a nevét: Herlock Sholmesra.

És, hogy mi köze mindennek a népszerű Lupin sorozathoz? A forgatókönyvíró nemrégiben arról beszélt, hogy nagyon tetszik neki a két karakter összeeresztése a regényekben, ez valami olyasmi, amit a sorozatban is el tudna képzelni. Ám, mivel a sorozatban nem Lupin a főhős, hanem egy őt példaképnek használó másik tolvaj, így nagy valószínűséggel Holmes karakterét is hasonló csavarral építenék be.

Hogy végül lesz-e bármi is ebből a crossoverből, azt most még nagyon nehéz lenne megtippelni, mi mindenesetre kíváncsiak lennénk rá. Annál is inkább, mivel mindenki fejében, mint a világ legagyafúrtabb detektívje él Sherlock Holmes karaktere, ám Leblanc regényeiben Arséne Lupin valahogy mégis mindig túljárt az eszén és kereket oldott…