Az HBO elkaszálta, az Amazonra jön J.J. Abrams Batman-sorozata

Az ember azt gondolná, ha valakinek lehetősége van saját Batman-sorozatot indítani, akkor azt a lehetőséget bármi áron kihasználja. Nos, a helyzet mégsem ez, ugyanis a Warner tavaly könyörtelenül elkaszálta a még 2021 tavaszán berendelt Batman: Caped Crusader animációs sorozatot. De a rajongóknak jó hír: nem kell lemondaniuk róla, ugyanis az Amazon lecsapott a kínálkozó alkalomra.

A sorozat eredetileg az HBO Maxra készült volna el, de több más animációs sorozattal együtt a kukában landolt tavaly. A Batman: Caped Crusader a ’90-es évek nagysikerű Batman: A rajzfilmsorozat alapjaira épül, de nem lehet tudni, hogy folytatást vagy remake-et készítenek-e belőle. Azt viszont igen, hogy az Amazon két évadot rendelt be belőle.

A sorozatot J.J. Abrams, Matt Reeves és Bruce Timm felügyelete mellett készül a legmodernebb animációs technológiával. A készítők azt ígérik, hogy kifinomult történetmeséléssel, árnyalt karakterekkel és persze intenzív akciójelenetekkel keltik újra életre Batman kalandjait.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor debütálhat a sorozat, hiszen jelenleg még dolgoznak rajta. A munkálatok több stúdióban folynak egyszerre, így dolgozik rajta a Warner Bros. Animation, a Bad Robot Productions és a Reeves 6th & Idaho stúdiók is.