Míg az előző Netflix gyártású filmet, a Tyler Rake: A kimenekítést imádják a nézők, addig a legújabbat egyenesen gyűlölik. Mégis milliók nézik meg, ezzel a Veszélyes hazugságok jelenleg a szolgáltató legnézettebb saját gyártású filmje lett. És, ha már mindenki ezt nézi, mindenki meg is osztja másokkal a nem túl szívderítő véleményét.

A közösségi médiát valósággal elárasztották ugyanis a negatív kritikák a filmmel kapcsolatban. A Veszélyes hazugságok április 30-án debütált, azóta pedig egyre több felületen jelennek meg az olyan bejegyzések, amelyek a filmet tiporják sárba. A legtöbben csak egyszerűen hulladéknak tartják, mások nem értik, hogy áldozhattak két órát az életükből rá. Volt, aki viccesen megjegyezte, a Netflix legveszélyesebb hazugsága az, hogy ezeket a színészeket jónak nevezi.

De a jelek szerint nem csak a rajongók, hanem a kritikusok is hasonló véleményen vannak. Legalábbis a kritikákat összegző oldalak eddigi eredményei is elég legsújtó eredményeket mutatnak. A Metacriticen a kritikusok oldalán 49 százalékon áll jelenleg a mutató, ami az ottani átlagokat nézve nagyon gyengének számít. Ugyanitt a rajongói pontszám is 4,5/10, ami szintén nem túl rózsás. A Rotten Tomatoes oldalán sem jobb a helyzet: a kritikusi mérleg 41 százalék, a rajongói pedig mindössze 26 százalék.

A Veszélyes hazugságok főhőse egy fiatal nő, Katie, aki egy beteg idős, de rém gazdag férfit ápol annak birtokán. Ám egy nap a férfi meghal, és teljes birtokát Katie-re hagyja. Mivel a férfi vagyonára sokaknak fáj a foga, Katie egy csapásra hazugságok és megtévesztések kusza hálójában találja magát.

A filmet az eddig szinte kivétel nélkül csak középszerű mozikat jegyző Michael Scott rendezte a hasonló szintet képviselő David Golden forgatókönyve alapján. A főhőst a Riverdale-ben megismert Camila Mendes alakítja, a legnagyobb névnek pedig Cam Gigandet, Elliott Gould és Sasha Alexander számít a stáblistán.