Legutóbb 2005-ben találkozhattunk Willy Wonkával a Charlie és a csokigyár című mesében. Akkor Johnny Depp keltette életre a különc csokigyárost, ami így is csak egy volt a színész kultikussá vált alakításai közül. Mint megannyi film, ez sem úszhatja meg, hogy előbb vagy utóbb feldolgozásra kerüljön, ám a legfrissebb hírek szerint nem is egy remake, hanem inkább egy előzménysztori készül a Warner boszorkánykonyhájában.

Willy Wonka valóban elég érdekes figura lehet ahhoz, hogy egy picit jobban megismerjük a történetét. Már a Charlie és a csokigyárban is láthattuk őt fiatalon, ám a készülő új filmben kifejezetten az ő gyerekkoráról szólhat. Hogyan vált azzá a különc csokigyárossá, akit megismertünk? Hogyan találkozott először az umpa-lumpákkal és hogyan vette rá őket, hogy dolgozzanak az ő gyárában?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk majd választ a filmtől. De az egyik legégetőbb kérdésre talán már most is. Mégpedig arra, hogy ki lehet az, aki Gene Wilder és Johnny Depp után újra eljátszhatja az ezúttal jóval fiatalabb Willy Wonkát?

E szerepre egyes források szerint jelenleg két színész közül kerülhet ki a végső befutó. Míg néhány évvel ezelőtt – mert már akkor is pletykálták, hogy készülhet előzményfilm – még Ryan Gosling, Donald Glover és Ezra Miller neve merült fel, de őket hamar el is vetették. Most viszont két újabb színész került a kalapba: Tom Holland és Timothée Chalamet.

Hogy kettejük közül végül ki kerülhet ki győztesként, mikor kezdődhet meg a forgatás és ezáltal mikor kerülhet a mozikba a film, egyelőre nem lehet biztosra tudni. Azt viszont igen, hogy a Charlie és a csokigyár rajongói nem felhőtlenül boldogok a tervek láttán. Sokan közülük ugyanis úgy vélik, vannak bizonyos filmek és történetek, amiket nem lenne szabad piszkálni. És a Charlie és a csokigyár pontosan ilyen filmnek számít.