Az megvolt, hogy az első Halálos iramban-film 1955-ben jelent meg? Mutatjuk az előzetesét is!

Ha azt hiszed, hogy a Halálos iramban sorozat 2001-ben indult, akkor… nem tévedsz. De ha azt gondolod, hogy ez volt az első film, ami a Fast & Furious címet viselte (akármilyen formában is), akkor viszont már tévedsz. A cím ugyanis sok-sok évtizeddel megelőzte Dom Toretto és Brian O’Conner kalandjait.

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor már a filmipar hőskora előtt, a ’20-as években is találunk olyan filmet, amely ezt a címet viselte. Aztán ugorva még néhány évet, 1939-ben is jelent meg film ezzel a címmel, bár magyarul ez végül A nagy riport címet kapta.

Viszont ezeknek még nyomokban sem volt semmi köze ahhoz, amit a mai fiatal generáció Fast & Furiousként ismer. Az 1955-ös The Fast and the Furious viszont már mutat némi – minimális – hasonlóságot. Nagyjából annyit, hogy ebben is autóval száguldanak.

A történet egy fickóról szól, akit olyan bűncselekményért ítéltek börtönre, amit nem követett el. A rabszállítóból viszont sikerül megszöknie és útnak indul Mexikó felé. Út közben a szükség úgy hozza, hogy túszul ejt egy csinos fiatal nőt és annak sportkocsijával menekül tovább. A nő eleinte ellenáll, ám ahogy megismeri a fickó történetét, végül az ő oldalára áll és segít neki.

Ismerős a sztori? Nem véletlen, talán találkoztál már vele. Negyven évvel az eredeti mozi után ugyanis készült egy feldolgozás belőle A hajsza címmel. Ebben már Charlie Sheen és Kristy Swanson voltak a főszereplők, de a történet nagyjából ugyanaz maradt.

Szóval mikor Dom és Brian még csak a gyerekszobájában tologatta a játékautókat, valaki már akkor is halálos iramban száguldott a mexikói határ felé…