79 Batman  (2022)

A tavasz legjobban várt DC szuperhősfilmje természetesen nem is lehet más mint a jövő héten debütáló Batman. Matt Reeves rendező új filmje a kiterjesztett DCEU része, vagyis már most lehet tudni, hogy ez a Batman nem az a Batman, akit a korábbi filmekben láthattunk.

Robert Pattinson karaktere egy másik univerzumban felel Gotham biztonságáért. Az ő Batmanje még az igazságosztói pályája viszonylag elején jár, de már most élete egyik legnagyobb kihívásával néz szembe. Gothamben felbukkan Rébusz, aki igazi mestere a kavarásnak és a halálos fejtörőknek. Nem könnyű a nyomára akadni, így Batmannek szövetkeznie kell a kétes erkölcsű Macskanővel, hogy elkaphassák.

Bár a pontos sztorit eddig is hétpecsétes titokként kezelték, azért azt már eddig is lehetett tudni, hogy egy olyan mozi készül, amely a látványos akciózás helyett inkább a nyomozásra helyezi majd a hangsúlyt. Ezzel együtt nem kell attól tartani, hogy a köpenyes igazságosztó ne osztana ki néhány nehézfiút út közben.

A film csak jövő héten debütál majd a mozikban, viszont a külföldi sajtó képviselőinek már volt lehetőségük beülni a vetítésre. És bár a kezüket egészen hétfőig köti az embargó, a jelek szerint a lényeg már most kiszivárgott. Egyelőre nem közölhet senki részletes kritikát a filmről, viszont az MTVUK Instagram bejegyzésében összegyűjtötte néhány neves magazin egy-két szavas véleményét. Míg valaki abszolút eufórikusnak nevezte, más szimplán csak szenzációsnak, de akadt olyan is, aki úgy fogalmazott: „Robert Pattinson lesz a következő kedvenc Batmanetek.”

Így ha a részletes beszámolókra még néhány napot ugyan várnunk is kell, a lényeget már most lehet tudni: egy nagyon ütős Batman-film vár ránk jövő héttől a mozikban!