Szeretjük, amikor kedvenc színészeink a kamerák nélkül, a hétköznapi életben is megvillantják segítőkészségüket, jófejségüket vagy vicces oldalukat. Így tett most Benedict Cumberbatch is, akit – bár megannyi filmben játszott már nagyszerűen – sokan csak Doktor Strange-ként azonosítanak.

A színész elmesélte, hogy a forgatás utolsó napján támadt egy ötlete. Két beállás között fogta magát és Scott Derrickson rendezővel az oldalán felkereste a forgatás közelében működő képregényboltot. Természetesen mindezt teljes Doktor Strange szerelésben tette meg.

A boltban tartózkodó személyzet és vásárlók azonnal felismerték a színészt, aki maximális komolysággal odasétált a pulthoz, ahol a bolt vezetője várta. Emberünk gyorsan elő is kapott egy Doktor Strange képregényt, hogy a színésszel közösen hasonlítsák össze a filmben szereplő alakot a képregénybeli másával.

Benedict Cumberbatch a humoráról is tanúbizonyságot adott, amikor megígérte a bolt vezetőjének, amennyiben a film megbukik, ő készséggel visszajön a boltba árufeltöltőnek.

Mint ismert, a Doktor Strange mozi hatalmas siker volt, a karakter pedig villámgyorsan az egyik legnépszerűbbé vált a Marvel moziverzumon belül. Fontos részese volt a Thanos elleni küzdelem mindkét felvonásának is, és mivel a moziverzumon belül még fiatal karakternek számít, egyelőre nem is kell elbúcsúznunk tőle.

Olyannyira nem, hogy jövőre meg is érkezhet a második önálló filmje, amely a Marvel képregények egyik fontos elemét, a multiverzumot is behozza végre a történetbe.