Bennfentes tipp: 7 film, amit látnod kell augusztusban (mozi és streaming)

A film- és televíziós iparág helyzete zűrzavaros, mivel a WGA és a SAG-AFTRA sztrájkjai továbbra is zajlanak.

A sztárjk célja, hogy az íróknak és színészeknek jobb fizetést és bánásmódot biztosítsanak. A sztárjk következménye, hogy a jövőbeli mozibemutatási menetrend továbbra is folyamatosan változik.

Míg bizonyos őszi bemutatókat már eltoltak, az augusztus nagyrészt érintetlen maradt. Számos fesztiválkedvenc kerül a nagyvászonra, valamint olyan nagyágyúk is, mint például a DCU nagy reménysége, a Kék bogár, így az előttünk álló hónap eklektikus filmek sokaságát kínálja.

Ilyen sokféle cím és műfaj mellett érdekes lesz látni, hogy a folytatások és spinoffok továbbra is kisebb érdeklődésre találnak-e majd, miközben az eredetibb hangvételű filmek, mint például a júliusi Barbie továbbra is diadalmaskodnak.  

#7

72 A védelmező 3  (2023)

(32) (2)

akció | krimi | thriller

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Robert McCallt (Denzel Washington) a saját lelkiismerete gyötri. A saját kormányának bérgyilkosaként a múltban sok olyan dolgot kellett megtennie, amit már nem tud összeegyeztetni... több»

2018 augusztusában Antoine Fuqua bejelentette, hogy tervezi a nagysikerű filmsorozat folytatását. Akkoriban már az is szinte biztos volt, hogy a cselekmény ezúttal nemzetközi környezetben játszódik majd. 2022 januárjára hivatalosan is megerősítették, hogy a harmadik film elkészül és Denzel Washington visszatér a címszerepben, majd júniusban bejelentették, hogy Dakota Fanning is szerepet kapott a filmben. Így Fanningés Washington újra együtt szerepelnek majd a vásznon. A forgatás első szakasza 2022. október 10-én kezdődött az olaszországi Amalfi-parton. A magyarországi mozikban augusztus 31-től látható.
#6

78 Gran Turismo  (2023)

(22) (3)

akció | dráma | kaland

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Egy tizenéves "Gran Turismo" játékos játéktudásával megnyerte a Nissan versenyek sorozatát, és már jó úton halad afelé, hogy igazi profi autóversenyzővé váljon. A... több»

Neill Blomkamp visszatér legújabb játékfilmjével, a Gran Turismoval. A film Jann Mardenborough igaz történetét követi nyomon, aki Gran Turismo játékosból végül igazi profi autóversenyző lett. Archie Madekwe, David Harbour és Orlando Bloom láthatóak a főszerepekben. A mozikban augusztus 10-én debütál.
#5

59 Kék Bogár  (2023)

(12) (3)

akció | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO

Jaime Reyes (Xolo Maridueña) egy mexikói gyökerekkel rendelkező fiatal amerikai, aki Texas állambeli El Pasóban él. Amikor egy nap hazaér az iskolából, felfedez egy furcsa kis... több»

Ahogy a DC filmes univerzuma egyre inkább újjászületik, a Kék Bogár az első olyan élőszereplős szuperhősfilm, amelyben egy latin-amerikai karakter lesz a főszereplő. A Cobra Kai sztárja, Xolo Maridueña játssza Jamie Reyes-t, a tinédzsert, aki egy ősi idegen biotechnológia, a Szkarabeusz uralma/hatása alá kerül. A szkarabeusz kiválasztja Jamie-t, hogy szimbiózisban éljen vele, és egy olyan páncélzatot ad neki, amely nagy hatalommal bír. A mozikban augusztus 17-től látható.
#4

romantikus | vígjáték

Amazon Prime Video

A Casey McQuiston azonos című regénye alapján készült történet középpontjában Alex Claremont-Diaz, az Egyesült Államok elnökének fia és a fiatal walesi herceg, Henry... több»

A Casey McQuiston 2019-ben megjelent, azonos című, rendkívül népszerű regénye alapján készült Red, White & Royal Blue a nyár egyik legnagyobb romantikus vígjátéka. A tipikus filmes trópusokkal zsúfolásig teli, ellenségekből barátokból szerelmesekké váló történet főszereplői Taylor Zakhar Perez (A csókfülke) és Nicholas Galitzine, mint Alex, az Egyesült Államok elnökének fia és Henry, egy brit herceg. Uma Thurman és Stephen Fry is szerepelnek a filmben. Itthon augusztus 11-én debütál az Amazon Prime-on. 
#3

akció | krimi | thriller

Netflix

Izgalmas kémthriller, amiben a tétek magasak, az akció pedig nyers és gyors. A főszerepben Gal Gadot látható. több»

Az olyan filmek mellett, mint a Red Notice és A szürke ember nyomán már tudhatjuk, hogy a Netflix imádja a nagy akciófilmeket hatalmas világsztárokkal. A következő a sorban a Rachel Stone, egy kémthriller, amelynek főszereplője maga Wonder Woman, azaz Gal Gadot. A Jamie Dornan, Alia Bhatt, Sophie Okonedo, Matthias Schweighöfer, Jing Lusi, Paul Ready és mások főszereplésével készült film középpontjában egy titkos globális békefenntartó ügynökség hírszerzője (Gadot) áll, aki egy hackert próbál megakadályozni abban, hogy ellopja a szervezet legértékesebb - és legveszélyesebb - fegyverét. Megjelenési dátum: 2017: Augusztus 11-én a Netflixen.
#2

56 Meg 2. - Az árok  (2023)

(27) (10)

akció | horror | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

Ha valakinek megvan a bátorsága ahhoz, hogy egy sérülékeny járművel az óceán legmélyebb részein navigáljon, feltérképezetlen területeket fedezzen fel, és ismeretlen fajokkal... több»

Jason Stratham újra felveszi a harcot egy óriáscápával. A folytatásban Stratham Jonas Taylorját egy kutatócsoporttal hozzák össze, akiket a kopasz akcióhős vezet az óceán mélyére. Az eredmény egy olyan küldetés, amely túlélőjátékra kényszeríti őket az őskori cápákkal szemben. A film főszereplői Wu Jing, Sophia Cai, Page Kennedy, Sergio Peris-Mencheta, Skyler Samuels és Cliff Curtis Megjelenés: A mozikban augusztus 3-án.
#1

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime

Az emberek világától távol töltött évek után hőseink felkerekednek, hogy olyan hőstetteket vigyenek véghez, amelyekkel biztosan elnyerik New York lakóinak szívét. A cél persze... több»

Jeff Rowe és Kyler Spears rendezésében, valamint Seth Rogen, Evan Goldberg, Rowe, Dan Hernandez és Benji Samit írásával készült a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz a popkultúrában is megállja a helyét. A film a négy teknőctestvért követi, akik a nagyvilágba merészkednek, miután rejtőzködtek, hogy a társadalom elfogadja őket. A kritikusok szerint: "A film bölcs dekonstrukciójával a Mutáns káosz megteszi a látszólag lehetetlent, és újra menővé teszi a Tini Nindzsa Teknőcöket. Nos, augusztus 10-től megláthatjuk, hogy a közönség is egyetért-e ezzel.