Beperelték a Top Gun 2-t, miközben épp 2 új rekordot döntött meg

Pert indított annak az izraeli származású családnak az írója, akinek cikke alapján készült az 1986-ban megjelent Top Gun.

Miközben a Top Gun: Maverick két új rekordot is megdöntött, a néha Ehud Yonay író családja beperelte a Paramount stúdiót, mivel a korábban megvásárolt szerzői jogok 2020. januárjától már nem voltak a stúdió birtokában.

A család egyelőre meg nem határozott pénzösszeget követel kártérítésként, a Paramount szerint azonban a fenti állítások egyszerűen alaptalanok. Az eredeti tervek szerint a Maverick még 2019-ben került volna bemutatásra, ám ezt a dátumot több alkalommal is elhalasztották.

Mindeközben a Top Gun: Maverick további két bevételi rekordot is megdöntött. A bemutató után egy héttel újabb 90 millió dollárt hozott a konyhára, amely mindössze 29 százalékos visszaesést jelent az előző héthez képest, ilyen alacsony mértékű visszaesés pedig eddig még soha nem fordult elő.

Az amerikai mozikban eddig közel 300 millió dollár bevételt húzott be produkció, így már hivatalosan is ez minden idők legmagasabb bevételét termelő Tom Cruise filmje a tengerentúlon.

akció | dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»