A Black Adam az idei év egyik legjobban várt szuperhősfilmje volt, mely nem sokkal a mozis premier után mától már streamelhető is a Telekom TV GO-n. De érdemes látnod, ha még nem nézted meg?

Jaume Collet-Serra rendezéséhez kritikái alapján a produkció mindössze 39 százalékos értékeléssel “büszkélkedhet” a RottenTomatoes kritikagyűjtő portálon, ami rendkívül gyenge értékelés DC produkciók mezőnyében. Ugyanitt azonban a nézők 89 százalékra értékelték, míg a Magyar Filmadatbázisban a hazia nézők összesített értékelése 68 százalékot mutat.

A Variety magazin kritikusa, Peter Debruge egyébként meglehetősen elnéző volt a filmmel, mint írja “a Black Adam célja, hogy bevezetést adjon a címszereplőnek, hogy a jövőben csakugyan méltó ellenséggel tudjon szembenézni”.

A kritikusok többsége viszont kevésbé volt ennyire elnéző. A The Hollywood Reporter kritikusa, John Defore azt írta, hogy “érezhető, hogy nagy szenvedéllyel készült a film, ugyanakkor reméli, hogy a jövőben egy kevésbé kiszámítható történetet kapunk”.

Az IGN kritikájában Joshua Yehl kiemeli, hogy “a film tele van kidolgozatlan karakterekkel, ismétlődő akció jelenetekkel, illetve a hőssé válás kérdését is csupán felszínesen érinti a cselekmény”.

A Rolling Stone vezető szerkesztője és filmkritikusa, David Fear megjegyzik, hogy a nézőt még azt sem kárpótolja a csalódásért, hogy “Dwayne Johnson belépett az DCEU-ba, mivel a film egyszerűen összefüggéstelen és ízléstelen”.

Alonso Duralde a The Wrap magazintól megjegyezte, hogy “a Black Adam az összes szuperhősfilm közül a legzavaróbb vizuális világgal rendelkezik, a CGI ellenszenves, a vágások pedig túl gyorsak”.

A Black Adam október 20-án érkezett a hazai mozikba, mától pedig már online is nézheted.

64 Black Adam  (2022)

akció | fantasy | sci-fi

Black Adam, Marvel Kapitány ősi egyiptomi elődje sikeresen eljut napjaink világába, hogy kihívja Marvel Kapitányt és segítőit. Miközben Black Adam megpróbálja tisztázni a... több»