Botrány a horrorfilm körül: A démoni apácát alakító színésznő beperelte a Warnert

Bonnie Aarons jogi képviselete azzal vádolja a Warner Bros. Discovery stúdiót, hogy az megvonta a színésznőtől a Démonok között filmek merchandising-bevételeiből származó jutalékát.

A dokumentációban a Warners, a New Line Cinemas és a Scope Productions nevei szerepelnek, amelyek elviekben megállapodást kötöttek a színésznővel arra vonatkozóan, hogy 71 500 dollárt kapott Az apáca című filmen való szerepéért. A film  22 millió dollárból készült el, majd 365 millió dollár bevételt hozott, ehhez fűződően pedig Aaronst 175 ezer dolláros bónusz illette volna.

“Ahelyett, hogy átlátható módon számolna el és fizetne, a Warner Bros. eltitkolja és elrejti Aaronst merchandising-bevételekből való jogos részesedésének valódi összegét, miközben továbbra is kihasználja őt” - olvasható a benyújtott keresetben.

A megállapodás szerint a színésznőnek a merchandising-jogok licenceléséből származó bruttó bevételek 50%-ának 5%-ának arányos része" járna. Aarons azt állítja, hogy a Warners olyan írásbeli kimutatásokat küldött neki, amelyekben a bevételekből való részesedése szerepel, és amelyek állítása szerint "nincsenek összhangban a karakterének kiterjedt merchandising tevékenységével".

A panaszban szerződésszegésre és a jóhiszeműség és tisztességes eljárás hallgatólagos kötelezettségének megszegésére hivatkozik, amely tiltja, hogy olyan módon járjon el, amely aláássa a megállapodásból származó előnyöket a másik fél számára.

Aarons egyébként visszatér Az apáca 2-ben, amely idén szeptemberben debütál a hazai mozikban.

61 Az apáca 2  (2023)

horror | misztikus | thriller

1958-ban valahol Franciaországban járunk. Egy papot meggyilkolnak, és Irene nővér (Taissa Farmiga) a szemtanúja lesz, ahogy egyre több természetfeletti jelenség követi egymást.... több»