Míg Dwayne Johnson ma már a világ egyik legnagyobb filmsztárja, 2001-ben még csak próbált betörni a színészi szakmába A múmia visszatér című filmmel.

Brendan Fraser megismételte Rick O'Connell szerepét az 1999-es A múmia című kasszasikerből, de a folytatás talán legnagyobb nyertese Johnson volt.

Miközben a kritikusok által elismert A bálna című filmben nyújtott szerepét népszerűsítette - amelyért vasárnap Critics Choice-díjat nyert -, Fraser a The Drew Barrymore Show-ban elárulta a legkedvesebb filmjei titkait, például azt is, hogy valójában soha nem beszélt Johnsonnal a forgatáson.

"A múmia visszatérben Dwayne 'The Rock' Johnson csak egy darab szalag volt egy pálcikán' - vallotta be Fraser, arra utalva, hogyan oldották meg a közös jelenetüket.

A skorpiókirály a film vége felé tér vissza, bár nagyrészt CGI-segítségével, ugyanakkor a film korai jelenetei élőszereplősek voltak.

A Múmia visszatér 202 millió dollárt hozott az amerikai és 443,2 millió dollárt a világpiacon, ami ahhoz vezetett, hogy Johnson 2002-ben megkapta saját spin-offját  Skorpiókirály címmel.

akció | fantasy | kaland | thriller

Az 1923-as események után tíz évvel a régész O’Connell és felesége, Evelyn boldog házasok, nyugodt körülmények között nevelik kisfiukat Londonban. Egészen addig, amíg... több»