Brendan Fraser kőkeményen bunyózott, de sosem fogjuk látni

Volt idő, amikor Brendan Fraser ügyeletes komikusnak számított. Aztán volt idő, amikor ő volt a jóképű akciósztár. Majd jött az az idő, amikor teljesen eltűnt, most pedig a nagy visszatérés idejét éljük épp. A színész részese volt egy olyan filmnek is, amelyben újra az akciósztárként szerzett tapasztalatait kellett kamatoztatnia. Kár, hogy ebből semmit sem fogunk látni.

2022 nyarán hatalmas megdöbbenést okozott, amikor a Warner Bros. hivatalos közleményben bejelentette, hogy kukába dobta a Batgirl mozit. A filmet kifejezetten az HBO Maxra tervezeték és lényegében már szinte teljesen kész volt. A forgatás véget ért, már csak az utómunkálatok voltak hátra, amikor a stúdió költségcsökkentésre hivatkozva törölte az egész projektet. Nem csak a rajongók, de a színészek és a rendezőpáros (Adil El Arbi és Bilall Fallah) is megdöbbentek.

A film, ahogy arra a címből is tippelni lehetett – Batgirlre, vagyis Barbara Gordonra fókuszált, aki James Gordon rendőrkapitány lányaként ölti magára a denevérhacukát, hogy harcoljon a rosszfiúk ellen. Az ügyeletes főgonosz Firefly volt, akit Brendan Fraser alakított.

A Batgirlt megformáló Leslie Grace egy interjúban elmesélte, hogy imádta a forgatás azon napjait, amikor az akciójeleneteket vették fel Brendan Fraserrel. Elmondta, hogy rengeteg valós effektet alkalmaztak és a bunyók is elég kemények voltak, nehéz és fáradtságos forgatási napok voltak ezek. De míg a jelenetben valósággal ütötték-vágták egymást, amint véget ért a felvétel, Brendan Fraser megölelte őt.

Sajnos mivel a film sosem kerül majd a mozikba, sem a streaming csatornákra, sosem tudhatjuk meg, hogy milyen Firefly is volt Brendan Fraser és miként vette fel a harcot Batgirllel. De nem csak ezért nagy kár a filmért, hanem azért is, mert valóságos sztárparádét vonultatott volna fel: Brendan Fraser és Leslie Grace mellett J.K. Simmons és Michael Keaton is szerepelt volna benne – utóbbi visszatért volna legendás szerepéhez Bruce Wayne-ként.