Brian Cox: Johnny Depp túlértékelt, a Trónok harca pedig keveset fizetett

A napokban jelenik meg az angol színész, Brian Cox életrajzi kötete, amelyben rengeteg érdekes témát feszeget. Nem nehéz olyan karrierrel, amit a 75 éves színész a magáénak tudhat. Megannyi nagyszerű filmben szerepelt, bőven letette már a névjegyét. Így nyugodt szívvel utasíthatott vissza olyan ajánlatokat is, mint a Trónok harca vagy A Karib-tenger kalózai franchise. És ezekről a véleményét sem rejti véka alá a kötetben.

A Trónok harca kapcsán a színész arról mesél, hogy még azelőtt keresték meg egy király szerepével, hogy tudni lehetett, a sorozat befut-e vagy sem. Ráadásul Robert Baratheon szerepét ajánlották fel neki, aki még az első évad derekán csúnya halált hal. A színész nem titkoltan két okból dobta vissza az ajánlatot.

Egyfelől az ajánlott gázsi nem igazán nyerte el a tetszését. Másfelől pedig nem nagyon vágyott rá, hogy olyan karakter bőrébe bújjon, akinek nem sok idő jut a sorozatban, mert korán meghal. Éppen ezért még azt sem tudja igazán, hogy valójában mennyire is volt fontos szereplő a történetben. De ezt nem is bánja, visszautasította és kész. Arról nem is beszélve, hogy minden főszereplő igen vastagon megkapta a részét az egész sorozat sikeréből. Az ő karaktere viszont a legelején meghalt volna, szóval neki sem járt volna akkora reflektorfény – és persze gázsi sem.

Ami pedig A Karib-tenger kalózai filmeket illeti, Gore Verbinski rendező, akivel korábban már dolgozott együtt, Weatherby Swann kormányzó szerepét ajánlotta fel neki. De Brian Cox ezt is visszautasította, amit anyagilag talán bánt is egy picit. Viszont úgy érezte, hogy a kormányzó szerepe az egyik leghálátlanabb az egész franchise-ban és ha végig őt játszotta volna, sok más izgalmas szerepről csúszott volna le.

Végül, de nem utolsósorban szánt néhány bekezdést a filmek sztárjának, Johnny Deppnek is. De nem fogalmazott meg róla túl hízelgő véleményt. A színész szerint Johnny Depp egyszerűen túl van értékelve. Már Ollókezű Edwardként sem kellett nagyon megerőltetnie magát a szerepben és Brian Cox szerint azóta még annyit sem színészkedik, mint akkor. De az emberek mégis szeretik. Illetve talán csak szerették, mert mostanában már nem akkora sztár, mint akkoriban… Legalábbis Brian Cox szerint.