2021.01.13   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Ha van film, ami képes egyszerre megdobogtatni a rajongók szívét és ugyanazzal a lendülettel kicsalni a szájukon egy kétségbeesett „de minek?!” felkiáltást, akkor az a Die Hard 6. Amennyire kultstátuszt élvez a franchise első három, még szigorúan az előző évezredben készült epizódja, akkora csalódás volt a negyedik, de még inkább az ötödik rész. És bár John McClane egykor a legmenőbb fickónak számított Bruce Willisről nem is beszélve, ma már sokan inkább elengednék őt.

Bruce Willisszel jön Die Hard 6?

És mégis, most úgy fest, hogy lesz Die Hard 6 és ha már lesz, akkor Bruce Willis is visszatér. Persze egyelőre inkább csak pletykáról van szó, de egy olyan valaki pletykájáról, aki általában elég jól informált szokott lenni hasonló témákban. Ez a valaki Daniel Richtman, aki számtalan alkalommal szellőztetett már meg korábban is castinggal kapcsolatos híreket.

Ő most azt mondja, hogy Bruce Willis épp egy hatodik moziról tárgyal a Disneyvel, akik ugyebár korábban felvásárolták a 20th Foxot, és ezzel a franchise jogait is megszerezték. És bár évekkel ezelőtt még arról lehetett hallani, hogy az új film egy előzménysztori lesz, ezt valójában a Disney már a felvásárlás után azonnal kukázta.

Abban a verzióban is szerepelt volna Bruce Willis, de a film nagy részében nem őt láthattuk volna, hanem egy visszaemlékezésben egy fiatalabb színészt, aki a pályája elején járó John McClane-t alakította volna. Hogy ebből végül semmi sem lesz, arról mindenki döntse el maga, hogy jó vagy rossz dolog.

Ahogy arról is bizonyosan eléggé megoszlanak a vélemények, hogy egyáltalán kell-e erőltetni a Die Hardot 2021-ben? Mert ami hibátlanul működött a ’80-as és a ’90-es években, az látványosan szenvedett a XXI. században. És valljuk be, Bruce Willis sem az a fickó már, aki az első Die Hard filmek idején volt. Hogy végleg kiégett-e vagy sem, azt innen nehéz lenne megtippelni, azt viszont nagyon nehezen tudjuk elképzelni, hogy két méretes pofára esés után egy hatodik részben újra a régi önmagát tudná hozni…