Sienna Miller a brit Vogue-nak adott új interjújában elárulta, hogy egy producer azt mondta neki, hogy "húzzon a p*csába", amikor egyenlő fizetést kért férfi színésztársával egy Broadway-produkcióban.

Miller nem nevezte meg a projektet, megjegyezve, hogy "nem akar gonoszkodni", de a Broadwayn eddig csak a Kabaréban (2014) és a Julie kisasszonyban (2009) szerepelt. A színész azt mondta, hogy "kevesebb mint a felét" ajánlották neki annak, amit férfi színésztársa kapott.

"Azt mondtam a producernek, aki rendkívül befolyásos volt, hogy ez nem a pénzről szól - ez a tisztességről és a tiszteletről szól, gondolván, hogy majd visszajönnek, és azt mondják: "Persze, persze". De nem tették" - mondta Miller - "Csak annyit mondtak, hogy 'Hát akkor b*szódj meg'."

Miller "sorsfordító pillanatnak" nevezte az interakciót a karrierje szempontjából, mert először "szörnyen és kínosan érezte magát", majd később észhez tért, és rájött, hogy "minden joga megvan ahhoz, hogy egyenlő mértékben támogassák azt a munkát, amit én is elvégeztem volna".

"[A 10 évvel fiatalabb színészek] nyelvében úgy van benne a 'nem' szó, ahogyan nálam nem" - folytatta Miller, aki elgondolkodott azon, hogyan változott meg az iparág - "[Most] ha azt mondod, hogy 'nem érzem magam jól' bármilyen vezető előtt, akkor összeszarják magukat. Beszélgetésbe vonnak a komfortérzetedről. Ez mindent megváltoztatott."

Millernek korábban a 21 Híd című 2019-es krimi forgatása során kellett megküzdenie az egyenlőtlen fizetéssel, amelyben Chadwick Boseman oldalán játszott. Miután Boseman 2020-ban elhunyt, Miller előállt, és elárulta, hogy Boseman átcsoportosította a fizetése egy részét rá, hogy egyenlő fizetést kapjon.

"Elképzelhetetlen, hogy egy másik férfi abban a városban ilyen kegyesen vagy tisztelettudóan viselkedjen" - mondta Miller az Esquire magazinnak Boseman tettéről - "Ez volt körülbelül a legmegdöbbentőbb dolog, amit valaha is tapasztaltam. Ilyesmi egyszerűen nem történik meg. Azt mondta: 'Azt kapod, amit megérdemelsz'. Ezt követően elmondtam ezt a történetet más férfi színész barátaimnak is, és mindannyian nagyon-nagyon elhallgattak, hazamentek, és valószínűleg egy darabig ülniük kell, hogy elgondolkodjanak a dolgokon."

Miller nemrég szerepelt a Netflix Egy botrány anatómiája című sorozatában.

dráma | thriller

A sorozat egy nemi erőszak körül összpontosuló botrány történetét mutatja be a brit elit köreiben, valamint a nőket, akiket ez az eset érintett. több»