A 20th Century Studios és a Walt Disney Company bejelentette, hogy március 9-én kezdődik Budapesten a legendás Alien franchise régóta várt következő részének forgatása. 

A stúdiók nyilvánosságra hozták az új Alien-film első cselekményleírását is: egy csapat fiatal érkezik egy távoli helyre, ahol szembe kell nézniük az univerzum legfélelmetesebb életformájával.

A film rendezője és társírója Fede Alvarez, akinek az önéletrajzában olyan címek szerepelnek, mint a Vaksötét vagy a Gonosz halott, míg a producerek között Ridley Scott, a franchise atyja is ott van..  

Cailee Spaeny (galériánkban) játssza a főszerepet az Alien: Romulus munkacímet viselő projektben. Partnere Isabela Moner, aki többek között a Dóra és az elveszett aranyváros' és a Transformers: Az utolsó lovag című filmekből ismert.

Az új Alien-film valószínűleg nem kerül a mozikba. Amikor márciusban felröppent a hír, akkor azt mondták, hogy a Hulu platformra készül. A 20th Century Studios vezetői ugyanakkor elmondták, hogy ez nagyobb kreatív szabadságot biztosít.

A premierdátumról egyelőre nincsenek információk.