Creed 3: Itt az első magyar szinkronos előzetes, és minden, amit tudnod kell

Michael B. Jordannek két munkája van (a Rocky-franchise következő részében). A színész rendezi és játssza a Creed III főszerepét, Apollo Creed fiát, a rendíthetetlen bokszoló Adonist.

Bár Jordan rendezői debütálásának részleteit a projekt 2020-as zöld lámpája óta titokban tartják - ő veszi át az irányítást Ryan Cooglertől és Steven Caple Jr.-tól, akik az első és a második filmet rendezték -, az első fotók, amelyeken az izmos filmsztár a bokszringben ül, azt sugallták, hogy a felpörgetett Adonis több mint készen áll az elkövetkező harcokra. Jonathan Majors, aki a "gonoszt", Damiant alakítja, szintén feltűnik az első adag képen.

A nagy intenzitású trailert, amely egy mély eposzt ígér Adonis örökségéről és Damian bosszújáról, október 17-én egy meglepetésszerű, személyes vetítésen mutatták be a Morehouse, a Spellman és a Clark Atlanta University diákjainak részvételével, mielőtt másnap hivatalosan is megérkezett az internetre. (A páros küzdelmét teljes egészében végignézni biztosan élmény lesz.) 

Ki játszik a Creed III-ban?

Ha nyomon követted a Rocky spinoffokat, akkor tudod, hogy Jordan vezeti az egészet Adonis Creedként, Apollo fiaként, aki az eredeti filmben Rocky ellenfele volt. Tessa Thompson, aki az első két Creed-részben is szerepelt, visszatér Adonis szerelmeként, Biancaként. Az MTV-nek adott interjújában elmondta, hogy partnere szexisége lefegyverezheti őt, ha Jordan lesz a rendező: "Szerintem muníció lesz számomra, amikor rendezőként foglalkozik velem" - vallotta be Thompson, mindazok kollektív bólogatására, akik szerint Jordan túlságosan is finom - "Csak azt fogom mondani neki, hogy vegyen vissza a szexiségből."

"Azt hiszem, először is, Jonathan Majors hihetetlenül jó" - mondta Jordan egy október 17-i sajtótájékoztatón - "Nagyon, nagyon áldott és szerencsés, hogy ő is részese lehet ennek a történetnek... A világ nap mint nap rájön, hogy milyen hihetetlen ez az ember abban a munkában, amit csinál, [és] végre megkapja az őt megillető szerepeket". Jordan "hihetetlennek" nevezte a szereplőgárda többi tagját - a csapatban ott van többek között Wood Harris és Florian Munteanu, akik a franchise korábbi részeiből ismert szerepeiket ismétlik. Mindeközben ez az első olyan film, amelyben Sylvester Stallone nem szerepel.

Mi a cselekmény?

A cselekményről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy Jordan és Majors megküzdenek - egy izzasztó látványosság, ami a legtöbb embernek elég lesz ahhoz, hogy jegyet váltson a filmre. A Men's Health-nek adott interjújában Majors utalt arra, hogy karaktere múltja összefügg a saját traumájával. "Vannak bizonyos okok, amiért felépíted a tested - mondta a magazinnak - "Dame teste veszteségből épült fel. Elvesztett valamit, és ez a hiány az, ami miatt úgy dolgozott, ahogyan dolgozott. Amikor meglátod Dame testét, azt mondod: "Ó, ennek van értelme!". Nem lehet így kinézni és boldognak lenni az élettel."

A trailer ott folytatódik, ahol Majors megjegyzései abbamaradtak. Látjuk, ahogy Damian, aki úgy tűnik, hogy Adonis gyerekkori barátja, visszatér a társadalomba, miután lecsukták. A részletek homályosak, de egyértelmű, hogy bosszút akar állni, miután a zsarukkal való összetűzés során Damian börtönbe került. Amikor a sajtótájékoztatón a film témáiról kérdezték, Jordan azt mondta, hogy a hazatérés, az adósságok rendezése és a felelősségre vonás a nagy témák ebben a projektben, amelyet a "legnagyobb kihívásnak nevezett, amit valaha csináltam".

"Szembe kell nézned a múltaddal, és rá kell jönnöd, ki vagy valójában" - mondta a színész-rendező - "Azt hiszem, ez olyasvalami, amivel ebben a filmben foglalkozunk... Olyan történetet akartam létrehozni, amelyben mindenki úgy érzi, hogy valamivel azonosulni tud".

És, hogy mi az ő módszere egy átélhető, univerzális történet elmesélésére? A saját tapasztalataiba merülve: "Fiatalemberként, fiatal fekete férfiként sok mondanivalóm volt az élettapasztalataimról, és arról, hogy hogyan tudtam megosztani a világgal önmagam egy darabját ezeken a karaktereken és ezen a történeten keresztül."

A film tematikus elemein túl Adonis és Bianca kapcsolata is kezd kibontakozni. "Úgy érzem, van egy időszak, amikor a felnőtteknek, a párkapcsolatban élő embereknek döntéseket kell hozniuk" - kezdte Jordan - "Hogyan lehet kompromisszumot kötni? Hol van a középút? Hogyan lehet két ember, aki önmagában sikeres, együtt is sikeres? ... Hogy néz ez ki? Ki viseli a súlyt egy kapcsolaton belül?" A főszereplő páros fejlődéséről szóló korábbi megjegyzéseiben elismerte, hogy tudott azonosulni Adonisszal: "Azt hiszem, ez egyfajta tükörképe volt annak, hogy én hol tartok az életemben, tudod, szakmailag, személyesen". 

75 Creed III  (2023)

dráma | sportfilm

Miután Adonis Creed (Michael B. Jordan) átvette a hatalmat a bokszvilágban, karrierje és családi élete egyaránt virágzik. Addig, amíg gyermekkori barátja, Damian (Jonathan Majors)... több»