Csekkold vagy passzold? Elmondjuk, érdemes-e látnod Nicolas Cage új filmjét (Prisoners of the Ghostland)

Csekkold vagy passzold Nicolas Cage új filmjét? Erre nehéz elsőre mit mondani. Mert a többség ugye már a neve láttán is automatikusan passzolja már sok-sok éve. Viszont van egy réteg, akik imádják és nekik teljesen mindegy, hogy milyen filmben szerepel, azt kötelező megnézni. Nicolas Cage lassan olyan lesz, mint az Asylum stúdió filmjei: már azért imádja mindenki nézni, mert kínosan rossz.

De mi a helyzet Nicolas Cage legújabb filmjével? A Prisoners of the Ghostland egy fantasy-akciófilm, amelyben egy kegyetlen bűnözőt bíznak meg egy öngyilkos küldetéssel. Meg kell mentenie egy fura város még furább polgármesterének kedvenc ágyasát, akit démonok ragadtak el. Csakhogy ezek a démonok hozzá hasonlóan kegyetlenek.

Már a sztori rövid leírása is sejteti, hogy nem egy Oscar-jelölt alkotás érkezett meg a VOD-kínálatba. Sion Sonoára egy lapáttal. A filmben van minden: szex rabszolgák, zombik, szamurájok, cowboyok. És persze Nicolas Cage, aki egyébként hozza a saját formáját, legyen ez dicséret vagy kritika, kinek mi.

Amit mindenképpen fel lehet írni pozitívumnak, a Sion Sono képi ábrázolása, mert azzal nincs baj. Csak épp azzal a katyvasszal, amit ábrázol vele. Mert ember legyen a talpán, aki össze tudja rakni a képet, hogy akkor most mi miért és hogyan.

Szóval összességében egyértelműen passzold. Kivéve persze, ha nagy rajongója vagy Nicolas Cage utóbbi tíz éves munkásságának. Mert ez a film tökéletesen passzol a sorba a többi remekmű közé.