Csekkold vagy passzold? Mennyire lett jó a Netflix legdrágább filmje?

A heist movie-k, szabadfordításban “bankrablós” filmek, bizony a krimi egyik legnépszerűbb szubzsánerének számítanak. Kétségtelen, hogy ebben a műfajban manapság nehéz újat mutatni, az idei évben csúnyán el is hasalt a Pierce Brosnan főszereplésével bemutatott Tolvajok társasága, a Netflix számára azonban már nem volt visszaút, hiszen a Különösen veszélyes bűnözők már egy ideje váratott magára.

Alig egy hét van hátra, hogy a Különösen veszélyes bűnözők végre elérhető legyen a Netflix tartalomkínálatában. A filmben sikerült összehozni Gal Gadot, Ryan Reynolds és Dwayne Johnson trióját, a szereposztás pedig már alapjaiban sejteti, hogy Rawson Marshall Thurber rendezése széles közönséget kíván “megszerezni” magának.

A Netflix “nem spórolt semmin”, a Különösen veszélyes bűnözők a maga 200 milliójával a streaming szolgáltató eddigi legdrágább filmje. Adott egy vérprofi FBI profilozó és két egymással örökké rivalizáló tolvaj. Ők hárman a történet szerint soha nem állnának össze egy csapatba, ám egy tuti balhé kedvéért, még ők is hajlandóak letenni a csatabárdot.

Lássuk tehát, hogy az eddigi vélemények és kritikák alapján mit lehet elmondani a Netflix eddigi legnagyobbnak szánt dobásáról!

Többen is kiemelték, hogy bár meglehetősen színes a társaság, amelyben Gal Gadot talán az egyik legszínesebb egyéniség, az általa alakított karakter valahogy azonban mégsem illeszkedik Johnson John Hartley-ja és a Reynolds által hozott Nolan Booth közé. 

A negatívumok közé sorolható, hogy a kritikusok szerint kalandok helyett főként csupán “annyit” kap a néző, hogy a sztori ide-oda utaztatja ezt a kis csapatot a világban, ám végül azzal kell szembesülnünk, hogy a Különösen veszélyes bűnözők lényegében nem más, mint egy “főhajtás” a műfaj elmúlt negyven évében megjelent alkotásai előtt.

Ettől függetlenül a produkciót a legtöbb újságíró így is szórakoztatónak találta, erről pedig leginkább a főszereplő trió gondoskodott, a készítők ráadásul rendkívül kifinomultan találták meg az egyensúlyt, hogy miként is lehet egy film egyszerre humoros és akciódús.

A különösen veszélyes bűnözők november 12-én érkezik a Netflixen további olyan nevekkel a főbb szerepekben, mint Chris Diamantopoulos, Vincenzo Amato, Ritu Arya és Ivan Mbakop.

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Az Interpol világméretű hajszát hirdet a legkeresettebb tolvaj elfogására. Azonban amikor egy vakmerő rablás összehozza az FBI legjobb profilozóját és két rivális bűnözőt,... több»