65 A bűnös  (2021)

A mögöttünk hagyott hétvégén ismét új kedvencet választottak maguknak a hazai netflixelők. Ezúttal nem egy új sorozatra kattant rá a nép, hanem egy filmre, amely így alig néhány nap alatt szépen fel is kúszott a nézettségi toplista második helyére. Csak a Nyerd meg az életed sorozatra kíváncsiak jelenleg többen a legnagyobb streaming szolgáltatónál.

Az új film nem más, mint Jake Gyllenhaal új akció-thrillerje, A bűnös. A sztori főhőse egy lefokozott nyomozó, Joe, aki súlyos hibát követett el, ezért felettesei a lehető legmesszebbre akarják tudni az utcától. Éppen ezért egy számára kegyetlen büntetést eszelnek ki neki: beültetik a segélyhívó központba diszpécsernek.

Joe nem is viseli túl jól a rá kiszabott büntetést, ugyanakkor tisztában van vele, hogy rászolgált. Így teszi is becsülettel a dolgát, fogadja a hívásokat hol betörőkről, hol tűzről. Aztán egyszer csak egy hátborzongató hívást kap egy kétségbeesett fiatal nőtől, akiről hamarosan kiderül, hogy elrabolták. Joe megpróbál úgy segíteni neki, hogy nem tudja, hol van és mi fog történni vele. Ráadásul mindezt úgy kell megtennie, hogy az emberrabló se fogjon gyanút.

A bűnös egy eleinte picit lassan beinduló, de aztán hamar igen magas feszültségi fokozatba kapcsoló thriller, amelyben a néző együtt izgul és aggódik a fiatal lányért, miközben szurkol Joe-nak, hogy sikerül-e megmentenie. Ráadásul Jake Gyllenhaal hozza a tőle megszokott szintű játékot, amit ugyan nem mindenki szeret, de azért a többség igen. Éppen ezért A bűnös egy kiváló mozi arra, hogy valamelyik este bevackoljuk magunkat a kanapéra egy tál pattogatott kukoricával elé.