Valósággal berobbant a napokban a Netflix legújabb sorozata, amely ezúttal sem Amerikából vagy Angliából érkezett. Hanem egyenesen a Távol-Keletről, még pontosabban Koreából! Most épp mindenki ezt nézi, a Nyerd meg az életed jelenleg a nézettségi toplista élén trónol. De vajon csak az újdonság varázsa miatt nézik ennyien vagy tényleg ilyen jó?

Úgy tűnik, a világnak azon a felén egészen sajátos elképzelései vannak az embereknek arról, hogyan lehet megoldani egy-egy problémát. Emlékezhetünk a Battle Royale-ra, amelyben gimnáziumi osztályokat hurcoltak egy szigetre, hogy ott végezzenek egymással, míg végül csak egy marad. Mindezt azért, hogy kontrollálják a népességet. És most itt van a Nyerd meg az életed, amely hasonló utat jár be.

Az emberek szegények, többségüknek olyan egymásba gyűrűző adósságaik vannak, amiket esélyük sincs hétköznapi eszközökkel törleszteni. De van egy kiút, ami segíthet. Egy játék, amire lényegében bárki jelentkezhet. És jelentkeznek is rengetegen. E játék fődíja, amit csak a végső győztes nyerhet meg, 40 millió dollár. És, hogy mit kell érte tenni? Megnyerni egy sor olyan játékot, amit a gyerekek nap mint nap játszanak. Egyszerűnek hangzik? Nem az… Aki veszít, meghal. Na ugye.

A Nyerd meg az életed tehát már a felütésével is megteremt egy semmihez sem hasonlítható hangulatot. A sorozat első szezonja kilenc epizódot ölel fel, az első még meglehetősen lassan csordogálva indul be. De aztán ahogy kezdenek felpörögni az események, ahogy kezdjük megismerni a játékosokat, ahogy kiismerjük az ártatlannak tűnő játékok mögötti rendszert, azzal magába szippant a sorozat.

Végig megvan az a feszültség, hogy sosem tudhatjuk, melyik játékban melyik megismert játékos fog elbukni és így kitől kell búcsút vennünk. Mindezt pedig olyan ártatlannak, már-már gyermekinek tűnő környezetbe helyezték, amitől az egész végtelenül betegnek érződik.

A Nyerd meg az életed nem véletlenül trónol a nézettségi toplista élén. Egyértelműen megéri belekezdeni.