Közel 22 éve ismerte meg a világ Daniel Radcliffe-et a Harry Potter és a bölcsek köve című filmben. A fiatal varázslóról szóló történet nem csak a világ egyik legsikeresebb sorozatává vált, hanem egy generációt fémjelzett. A rajongók továbbra is nyomon követhetik az egykori főhősök életútját. Radcliffe nemrég apa lett, és egy közelmúltban adott interjúban elárulta a baba nemét, valamint arról is beszélt, hogyan telnek az apaság első hónapjai.

Míg Erin Darke terhessége alatt a pár inkább titokban tartotta a baba nemét, az ET Online-nak adott interjújában Radcliffe megnyílt. „Nagyszerűen vannak. Őrült és intenzív ez az időszak, de csodálatos. Erin pedig fantasztikus anya. Az is igazi kiváltság, hogy ezt az időt velük tölthetem" – mondta.

Hogyan befolyásolja az apaság Daniel Radcliffe időbeosztását?

Abban, hogy az apaság hatással lesz az életére és a karrierjére a Harry Potter sorozat sztárja biztos volt. „Eddig nem befolyásolta a karrierem, hogy Erinnel és a kicsivel töltöm az időm. Azt hiszem, hiányozni fog, amikor az év későbbi szakaszában visszamegyek dolgozni."

Radcliffe azt is bevallotta, hogy a következő projektjei kiválasztásánál válogatósabb lesz, mivel elsősorban a családjával szeretne időt tölteni. „Valószínű, hogy egy kicsit kevesebbet fogok dolgozni a következő években" – mondta Radcliffe. Bár azt is tisztázta, hogy nem hagy fel a szakmájával, mivel úgy véli, ezzel nem tenne jót a gyermekének.

Új Harry Potter-sorozat

Radcliffe már beismerte, hogy következő színészi szerepe valószínűleg nem az új Harry Potter-sorozat része lesz. Az HBO már megerősítette, hogy 10 éves megállapodást kötöttek a varázsvilág történetének újbóli elmesélésére sorozat formájában, de teljesen új karakterekkel. Radcliffe a fentiekről azt nyilatkozta, hogy „Biztos vagyok abban, hogy bárki is készíti a sorozatot, a saját stílusát szeretné belevinni az alkotásba. Valószínű, nem azon fog gondolkozni, hogyan lehetne a régi Harryt rávenni, hogy szerepeljen az alkotásban. Én semmiképpen sem törekszem erre. De természetesen sok szerencsét kívánok nekik, és nagyon izgatott vagyok, hogy továbbadják a fáklyát. De nem hiszem, hogy szükség lenne arra, hogy ez fizikailag is megtörténjen."