61 Gemini Man  (2019)

Az idei év egyik legjobban várt filmjének számít Will Smith legújabb filmje, a Gemini Man. A film premier előtti vetítései már lezajlottak, azonban úgy tűnik, igencsak megosztja a kritikusokat a produkció.

A film története szerint Henry Brogan a legprofibb bérgyilkos a szakmában. Egy nap azonban egy fiatal kollégája veszi üldözőbe, aki úgy tűnik, hogy minden lépéséről előre tud. Brogan pedig rövidesen egy megdöbbentő igazsággal kénytelen szembenézni.

Az akciófilm elképesztően pörgősnek és látványosnak ígérkezik a Rotten Tomatoes portálon azonban már megjelentek az első értékelések, amelyek alapján úgy tűnik, hogy a kritikusok fenntartásokkal fogadták a filmet.

Ella Kemp, az indieWire szerzője szerint a Gemini Man egy igencsak zavarba ejtő és bizarr produkció. Többen viszont főként maga Will Smith kiemelkedő alakítását emelték ki.

„A Gemini Man szemmel láthatóan nagy erőfeszítések árán készült el, mégis rendkívül lusta akciófilmre sikeredett” – írja Peter Debruge a Variety magazintól.

Stephen Dalton, a Hollywood Reporter kritikusa szerint a film „kiábrándító, a forgatókönyv egyszerűen gyengére sikeredet, a produkciót pedig az ötletes alapkoncepció és a látványvilág tartja össze.

A Gemini Man idén, október 10-én érkezik a hazai mozikba, így rövidesen a nézők is eldönthetik, mennyire is van igazuk a szerzőknek.