Darth Vader visszatér az új Star Wars-filmekben

Egy korszak véget ért, egy saga lezárult a Star Wars: Skywalker kora kora mozikba kerülésével. A Skywalker történet kilenc filmet és három évtizedet ölelt fel, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy el kell köszönnünk a háborúzó csillagoktól. Azt viszont nem lehet szó nélkül hagyni, hogy a záró mozi finoman szólva sem ütötte meg azt a szintet, amit a Disney előzetesen várt tőle, még ha bukásnak nem is nevezhető. A rossz szereplés egyik okának érdekes módon sokan egy bizonyos karaktert, nevezetesen Darth Vadert nevezték meg.

Na nem azért, mert a sötét oldal okán vált volna gyengévé a film, hanem épp fordítva: az emberek hiányolták Darth Vader jeleneteit a moziból. Ezt támaszthatja alá az is, hogy az utóbbi évek legnagyobb sikerét arató Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben is felbukkant, és a rajongók imádták. Még a film mozikba kerülése előtt tartottak egy felmérést, amelyből kiderült, hogy a nézők nagyon is kíváncsiak Vaderre, így alig néhány hónappal a premier előtt forgatták le vele a jeleneteit.

A Disney jelenleg több új Star Wars projekten is dolgozik, de legalábbis kettőn bizonyosan. Az egyiket Taika Waititi rendezheti, míg a másik a Marvel guru Kevin Feige kezei alatt ölthet testet. A hírek szerint ezek közül az egyik valahol a Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja és A Jedi visszatér eseményei között fog játszódni, vagyis tökéletes terepet kínálhat Darth Vadernek egy kis gonoszkodásra. Egyelőre hivatalosan semmi sincs megerősítve, viszont abban már most biztosak lehetünk, hogy a rajongók tárt karokkal várnák Luke apját újra a mozivásznon. Hogy ez végül csak egy kisebb cameo formájában valósul meg, esetleg komolyabb szerepet is szánnak neki, az a jövő kérdése.