Hogy David Attenborough hány filmjét tudom felsorolni álmomból felébresztve? Számításba véve, hogy szinte mindegyiket többször is láttam, azt mondanám, hogy az összesen, időrendben vagy akár visszafelé. Persze viccelek, de a lényeg szerintem átjött: David Attenborough nagy kedvencem, így arra gondoltak, csinálok egy top10-es listát a legjobb filmjeiből. Ami a sorrendet illeti, van egy olyan érzésem, hogy holnap már egészen máshogy rendezném el a filmeket, és leginkább azért, mert igazán komoly különbségek nincsenek köztük a számomra. Ezért inkább maradjunk annyiban, hogy ez az a 10 film, amit bármikor meg tudnék nézni, és melyek mindegyike megérdemelné az első helyet ezen a listán.

#10

dokumentum

Amióta a Blue Planet először adásba került 2001-ben, a hullámok alatti életről szerzett tudásunk drámaian megváltozott. Visszatér ez a merész, filmszerű élmény, hogy... több»

#9

dokumentum

Az 1800-as években zajlott ipari forradalom alapjaiban változtatta meg az ember és a természet kapcsolatát és viszonyát, amely az elmúlt évtizedek során katasztrófális... több»

#8

76 Z és két nulla  (1985)

(1)

dráma | kísérleti film | vígjáték

"A zebra fehér állat fekete csíkokkal, vagy fekete állat fehér csíkokkal?" Zoo, elválasztott sziámi ikrek, egy láb nélküli femme fatale, Vermeer van Delft és egy rothadó... több»

#7

vígjáték | zenés

Az ír komikus, Graham Norton saját show-műsora a legnagyobb sztárok részvételével.  több»

#6

dokumentum

Afrika a bolygó egyik legvadabb, legkiszámíthatatlanabb, legtitokzatosabb kontinense. David Attenborough kalauzolásában átkelünk a sivatagon, megjárjuk a dzsungelt és közben... több»

#5

95 A kék bolygó  (2001)

(1)

dokumentum

A kék bolygó című természetfilm-sorozat a világ óceánjainak élővilágát mutatja be. A film narrátori feladatait David Attenborough látta el. A filmsorozat különlegessége,... több»

#4

89 Az Élet  (2009)

dokumentum

David Attenborough sorozata a Föld vadvilágának életét mutatja be.

#3

dokumentum

A fagy birodalma című természetfilm-sorozat Sir David Attenborough kalauzolásával mutatja be az Északi-sark és az Antarktisz élővilágát. A lenyűgöző légifelvételek és a... több»

#2

89 Bolygónk, a Föld  (2006)

(17) (5)

dokumentum

Minden idők egyik legköltségesebb televíziós produkciója a Föld természettudományos körútjára kalauzolja el a nézőket. Az öt évig forgatott szériában David Attenborough... több»

#1

92 The Hunt  (2015)

(4)

dokumentum

A Vadászat (Prédák és ragadozók) című ismeretterjesztő film nem mindennapi módon mutatja be a világ legnagyobb ragadozóinak és az elejteni szánt áldozatnak a kapcsolatát.... több»